What is MY IP Address SSD VPS

Konu Kilitli
Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 3 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Union Olimpija - Galatasaray
#1

[Resim: B_11604_kazan_B.jpg]


Maça Doğru: Union Olimpija - Galatasaray Medical Park

Galatasaray Medical Park, Turkish Airlines Euroleague D Grubu dördüncü maçında Slovenya temsilci Union Olimpija ile karşılaşacak. Ljubjana kentinde bulunan Stozice Arena'daki mücadele, 9 Kasım Çarşamba akşamı saat 20.00'de başlayacak ve NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

Maç: Union Olimpija – Galatasaray Medical Park
Yer: Stozice Arena, Ljubjana
Tarih: 09.11.2011 Saat: 20.00
Yayın: NTV Spor (Canlı)


Galatasaray Spor Kulübü ve 1481 I&O işbirliği çerçevesinde, taraftarlarımızın maçı yerinde izlemesi, bu tarihi olaya tanıklık etmesi ve takımımızı desteklemesi için Ljubjana'ya seyahat organizasyonu düzenleniyor.

Kritik Viraj
Sezonun kaderini etkileyecek bir döneme girilmek üzere. Euroleague D Grubu'nda üç maç geride bırakıldı. Polonya'da alınan 72-76'lık Asseco Prokom zaferinden sonra, Abdi İpekçi'de Unics Kazan'a 64-68 ve İtalya'da Montepaschi Siena'ya 103-77 kaybeden Galatasaray Medical Park için yeniden yükselişe geçme zamanı, hem de en kritik virajda. 15 gün içinde ikisi İstanbul'da olmak üzere üç Euroleague maçına çıkılıp, ligde yenilgisiz üç takımdan biri olan Anadolu Efes karşısında zirve mücadelesi verilecek.

Grubun ilk maçında Asseco Prokom karşısında, üçüncü çeyreği Jaka Lakovic yönetiminde çok iyi oynayan ve 2-17'lik seriyle oyun kontrolünü ele aldı takımımız. Çeyrek 11-27 sonuçlandı. Maçın bizim adımıza en olumlu ve can alıcı istatistiği 10/24 üç sayı isabetiydi. Grubun ikinci maçında Unics Kazan önünde son iki dakikaya kadar hiç geriye düşmeyen Oktay Mahmuti'nin oyuncuları, verdikleri hücum ribauntlarıyla (10-17) farkı açmayı başaramadı ve bitimi iyi oynayan Rus temsilcisine mağlup oldu. Rakibinden 5 top kaybı fazla (12-17) ve 4 top çalma az (5-9) olması, Unics'in 30 kez serbest atış çizgisine gidip buradan Galatasaray Medical Park'a oranla 10 sayı fazla üretmesi de bir başka detaydı. Grubun üçüncü maçında evinde oynadığı son 17 Euroleague maçının 16'sını kazanan Montepaschi Siena'nın konuğuydu takımımız ve maçın başlangıcından sonuna kadar farkı kapatmayı başaramayıp yenik ayrıldı mücadeleden. Top kaybı (10-16) ve top çalma (7-1) istatistiklerinde oluşan farka bir de asistler (20-13) eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu. 28 kez serbest atış çizgisine giden Simone Pianigiani'nin takımı, buradan iyi bir yüzdeyle 25 sayı çıkardı ve Galatasaray Medical Park'tan 11 sayı (14/16) fazla üretti. Ayrıca üçüncü çeyreğin sonlarına doğru İtalyan temsilcisi 9/15 ile üçlük atarken takımımız 0/5 ile oynamaktaydı.

Üç Maçın Ardından
Galatasaray Medical Park'ta üç maç sonunda en çok süre alan iki oyuncu Josh Shipp ve Jaka Lakovic olurken, Zaza Pachulia sakatlığı sebebiyle en az oynama şansı bulan isimdi ve onu Cevher Özer takip etti. Luksa Andric takımda en çok faul yapılan oyuncu olarak 21 kez serbest atış çizgisine gitti ve bunlardan 9'unda isabet bulabildi. Preston Shumpert BBL'de dört maç sonunda saha içi isabeti 21/38 iken, Euroleague'de üç maç sonunda 11/20'de kaldı. Ligde en çok şut kullanan isim Darius Songalia, Euroleague'de Josh Shipp oldu. Takımımızda Luksa Andric 12,3 ortalamasıyla oynarken Jaka Lakovic 11,7 sayı ve 3,7 asist ortalamaları yakaladı. Ender Arslan maç başına 3,3 asist üretti. Josh Shipp de 5,7 ribaund ortalamasıyla bu kategoride arkadaşlarına liderlik etti. BBL'de maç başına 20,3 asist üreten Galatasaray Medical Park, Euroleague'de 14,7 asist ortalaması tutturabildi. Yine top kayıplarında BBL'de 11,0 ortalaması bulunan takımımız, Euroleague'de bunun 15,7'ye çıkmasına engel olamadı.

Union Olimpija
Geçtiğimiz sezon Euroleague'de Top 16'ya kalan Slovenya temsilcisi, yerel liginde Krka Novo Mesto'ya final serisinde 3-2 kaybedip şampiyonluğu kaptırmıştı. Sloven basketbolunun en önemli yüzlerinden biri olan oyuncumuz Jaka Lakovic, ülkenin en güçlü takımı konumundaki Olimpija'da hiç oynamayıp kariyerine Geoplin Slovan'da başlamış ve 2001-2002'de ilk Euroleague tecrübesini yaşayacağı Krka Novo Mesto'nun yolunu tutmuştu.

Ljubjana şehrinin takımı Euroleague D Grubu ilk iki maçında evinde FC Barcelona Regal'a 64-86 ve deplasmanda Montepaschi Siena'ya 79-57 kaybederken, üçüncü maçında Stozice Arena'da Asseco Prokom'u 70-62 mağlup etmeyi başardı ve ilk galibiyetini aldı.

Antrenör Sasa Filipovski, 10 oyuncuya üç maç sonunda toplam 40 dakika ve üzeri süre vererek ciddi bir rotasyon bir yarattı. Galatasaray Medical Park'ta bu sayı 8 ile sınırlı. Takımın en skorer ismi 15,7 sayı ortalamasıyla San Antonio Spurs'ten gelen şutör guard Danny Green. Asseco Prokom'dan gelen pivot Ratko Varda da 10 sayı ortalamasıyla ona eşlik ediyor. Maccabi Haifa'dan transfer edilen bir diğer pivot Robert Rothbart da 6,7 sayı, 4,7 ribaund istatistikleri yakalamış durumda. BC Zalgris'ten alınan tecrübeli oyun kurucu Aleksandar Capin, Sasu Salin ve Geoplin Slovan'dan gelen genç guard Jaka Blazic, arka alanda forma şansı bulan diğer isimler. BCM Gravelines'ten transfer edilen Amerikalı guard Ben Woodside'ı da bu oyuncuların yanına eklemek gerekir. Forvet pozisyonda Dino Maric ve Damir Markota ilk tercihler olarak gözükürken, Danny Green'in North Carolina Üniversitesi'den 2009 NCAA şampiyonluğunu birlikte kazandıkları takım arkadaşı Deon Thompson ve daha az süre alan Letonyalı Davis Bertans 3 ve 4 numaradaki diğer isimler. Ayrıca büyük tecrübe Goran Jagodnik kadroda yer almıyor ve geçen senenin önemli oyuncularından Vlado Ilievski takımdan ayrılıp Anadolu Efes'e geçti.

Oyuncumuz Ender Arslan'ın 2006-2007 sezonunda birkaç ay formasını giydiği Union Olimpija Euroleague'de üç maçın ardından ortalama 63,7 sayı atarken potasında 75,6 sayı gördü. Maç başına 33,3 ribaund çeken Sloven temsilcisi, yalnızca 9,7 asist üretebildi. Ortalama 13,3 top kaybıyla oynadı Ljubjana şehrinin takımı.

Galatasaray Medical Park, 10 Eylül'de Olimpija Ljubjana ile bir hazırlık karşılaşması yapmış ve Kranjska Gora'daki mücadeleden 71-61'lik skorla galip ayrılmıştı. Maçın en skorer ismi 18 sayıyla Preston Shumpert olmuş ve karşılaşmanın üçüncü çeyreği 23-9 üstünlüğümüzle geçilmişti.

Turkish Airlines Euroleague D Grubu'nda dördüncü haftanın maç programı şu şekilde:

9 Kasım Çarşamba
20.00 Union Olimpija - Galatasaray Medical Park
21.45 Asseco Prokom - Unics Kazan

10 Kasım Perşembe
21.45 FC Barcelona Regal - Montepaschi Siena



GALATASARAY ımıza Başarılar
#2

Bilgi için teşekkurler.
Konu Kilitli


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj emre
25-02-2016, 23:44



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi