Dvbdream kullanıyorum;
Ana ekranda her bir kanal çözülebiliyorsa o zaman pip olarakta çözülebiliyor. Bilgisayarın ve ekran kartının güçlü olması yeterli.
- Aynı anda 8 - 9 tane şifreli kanal açılıyor daha fazlasını deneyemedim çünkü aynı tranasponderde çözülebilen kanal kalmadı.
- Aynı anda tüm şifreli kanallar kaydedilebiliyor.
- HD Suisse (13E) Skystar 2 (2.6C HD değil codec ile çözüyorum donanımsal olarak değil) ve beraberinde SF1 ve SF zwei aynı anda yani hem HD kanalı hem de HD olmayan iki kanalı aynı anda izleyebiliyor ve kaydedebiliyorum.
mümkün değil yazan arkadaşlar neye dayanarak bunu söylüyor bilemiyorum ama ben md plugda , haduda ve wincscde birden fazla kanalı pip özelliğiyle izliyorum ve kayıtda yapıyorum.... hemde tek bir serverdan resimlerle anlatmak isterdim ama bu konuda pek fazla yetenekli olduğum söylenemez... neyse basit zaten... öncelikle kanal sayısı artıkça sistem çok aşırı zorlanıyor (belirtmek istedim).... Wincscyi örnek verecek olursak...
Öncelikle çalışan serverimizi wincscye ekliyoruz ve pip00 içerisine atıyoruz daha sonra plugins klasörü içerisinde bulunan copy_all toplu iş dosyasına çift tıklıyoruz bu program tüm piplerin içerisine bizim pip00daki wincsc yada hadu vs. kopyalıyor (direk kopyala yapıştır yöntemini pip00 haricindeki pipler tanımıyor sanırım herkesin ortak yanılgısı bu diye düşünüyorum) bu kopyalama olyından sonra dvbdreamı çalıştırıyoruz.. ilgili kanala gelip görüntü üzerine sağ tıklayıp pip olarak aynı tpden diğer bir kanalı seçiyoruz ana kanalda wincscyi enable yapıyoruz (bunu zaten herkez biliyor) kanal açılıyor... pip olarak açtığımız kanala sağ tıklayıp pip1 eklentiler wincsc yolunu izleyerek mönitörü açıp enable yapıyoruz bukanalda hemde tek bir serverdan açılıyor... (küçük bir ayrıntı server bilgilerini wincsc pip00dan değiştirirseniz yine pluginsde bulunan clear_pip i çalıştırın adındanda anlaşılacağı gibi temizliyor sonra yine copy_all yenilemeyi diğer piplere uygular) Şahsen ben bu metodla 5 kanalı tek bir serverdan kaydedebiliyorum bilgisayarınız güçlü ise gerisi size kalmış Umarım açıklamayı başarabilmişimdir.....