What is MY IP Address SSD VPS
Advert Advert


Ekmeğe Dikkat
Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi
 
Konuyu Değerlendir
  • 0 oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

emrev
Super Mod
******

Çevrimdışı
Mesajlar: 5,601
Katılım: 30-04-2009
26-03-2012 18:34
“Günümüzün en sağlıklı gıdası olması gereken ekmek, ne yazık ki en sağlıksız gıda maddelerinden biri durumunda”

[Resim: xDpmQ.jpg]

Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını geliştirmek ve insani kazanımlara dönüştürmek diye hizmet hedefi de var. Dün bu ‘hareket’ten bir araştırma geldi ekmek üzerine... Şaşırtıcı bir açıklama, ekmeklere sağlığa zararlıdır ibaresinin konulmasını öneriyor ve “Günümüzün sağlıklı gıdası olması beklenen ekmek, ne yazık ki en sağlıksız gıda maddelerinden biri durumunda” deniliyor.

“Türkiye’de ekmeklere ‘Sağlığa zararlıdır’ ibaresi yazılmalı!” isimli raporu ile Ekmek Tebliği Öneri Taslağı’nı özetlersek...

- Ekmek, ne yazık ki özen gösterilmeyen, en çok ihmal edilen ürün haline dönüştü. 2011 yılında dünya 220 milyar dolarlık ekmek tüketirken, Türkiye 12 milyar dolarla dünya lideri durumunda.

- Dünya nüfusunun % 1.05’ini oluşturan Türkiye halkı, ekmeğin % 5.45’ini tüketiyor. Bu tablo dünyanın aksine Anadolu insanının temel gıda maddesinin ekmek olduğunu bir kez daha göstermektedir.

- Zaten Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, Türkiye’de insanlar, günlük enerjilerinin ortalama % 44’ünü sadece ekmekten, % 58’ini ise ekmek ve diğer tahıl ve tahıllı ürünlerden sağlamaktadır. Yine aynı verilere göre dünyanın en sağlıksız ekmeği Türkiye’de üretiliyor.

- Günlük enerjisinin % 44’ünü sadece ekmekten karşılayan bir toplumda, ekmeğin illa ki en sağlıklı gıda maddesi olması beklenir. Oysa Türkiye’de ekmek denilince akla en son gelen şey hijyen ve sağlıklılığı olmakta.

- Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin hazırladığı ‘Ekmek Raporu-2010’ çalışmasına göre İstanbul’da bulunan 4.500 fırından 1.500’ü (yani 3’te 1’i) ruhsatsız. Kişi başına günlük ekmek tüketimi 350-400 gram; yoksul kesimde bu 800 grama kadar yükseliyor. Bu pilot çalışmalar bile, tek başına, Türkiye’de üretilen ekmekteki sorunları göstermesi açısından yeterli...

Neden sağlıksız

- GENETİK değişikliğin birinci fazı olan hibritleştirmek ile besin değeri düşürülen tohumlardan un elde edilmesi,
- Tahılın yetiştirilmesinde tarım kimyasallarının kullanımı,
- Un yapımındaki hileler ve kimyasal katkı maddeleri eklenmesi,
- Besinin % 90’dan fazlasını oluşturan rüşeym ve kepek kısmının undan atılmasıyla beyaz un üretimi,
- Aşırı miktarda maya kullanımı ve özellikle mayaların GDO’lu olması,
- Ekmeğe üretim aşamasında çok yoğun biçimde katkı maddelerinin eklenmesi,
- Ekmek üreten tesisler ve çalışanların temizlik koşullarına riayet etmemesi,
- Ekmeğin satış noktasına dağıtımı için kullanılan taşıma kaplarının çok sayıda virüs ve bakteri barındırması,
- Ambalajlanmadan satılan ekmeğe üretim, dağıtım, satış ve tüketici tarafından seçilmesi gibi üretimden tüketime kadar geçen süreçte çok sayıda kirli elin temasıyla bulaşan bakteri ve virüsler,
- Satış noktasındaki saklama koşulları şeklinde devam eden sorunlar ne yazık ki toplumun gıda zannederek aslında zehir tüketmesine neden olmaktadır.

(Tel: 532.507 56 42; http://www.gidahareketi.org - [email protected])
vesthamv
Çavuş

Çevrimdışı
Mesajlar: 279
Katılım: 11-06-2009
26-03-2012 21:14
O kadar vicdansız ve ahlaksız insan var ki.Ekmeğinden balına unundan suyuna kadar içine herşey katılyorlar.Allah ıslah etsin bunları.
elektro_fbv
Yüzbaşı
**

Çevrimdışı
Mesajlar: 532
Katılım: 04-03-2010
26-03-2012 22:36
GDO denen şey icad edildiğinden beri sorumlular güçlü GDO üreticilerine (bazı aileler ABD de bilen bilir) karşı üç maymunu oynamaya devam ediyor. Çok merak edenler bu konuları Deccal Tabakta kitabını okuyabilirler.
imza
Yamaha R-S300 + Monitor Audio Bronze BX2 = Natural Sound
[Resim: JijPN.png]
ExSeLANSv
Er

Çevrimdışı
Mesajlar: 33
Katılım: 23-12-2011
28-03-2012 19:10
artık yiyecek hiç birsey kalmadı sadece temiz bi hava almaktan baska
cey-ceyv
Er

Çevrimdışı
Mesajlar: 8
Katılım: 11-06-2009
29-03-2012 0:15
en güzeli anadolu analarının yaptığı yufka ekmek katkısız saf temiz
ıslat ıslat yee
kurtqdqmv
Er

Çevrimdışı
Mesajlar: 2
Katılım: 12-02-2012
29-03-2012 3:12
tüketici olarak hiç bir zaman bilinçli davranmadık pek niyetimizde yok. oysa parayı veren biziz ne istersek onu üretmek zorundalar. tabi bilincli bi toplumda...
biancoboubiv
Er

Çevrimdışı
Mesajlar: 8
Katılım: 05-01-2010
29-03-2012 11:08
GDO denen şey icad edildiğinden beri sorumlular güçlü GDO üreticilerine (bazı aileler ABD de bilen bilir) karşı üç maymunu oynamaya devam ediyor. Çok merak edenler bu konuları Deccal Tabakta kitabını okuyabilirler.
neskaliv
Teğmen
*

Çevrimdışı
Mesajlar: 416
Katılım: 22-03-2010
29-03-2012 18:38
boşuna hastalıklar erken yaşlara inmedi yediğimiz hemen hemen herşey gdo lu

gelecek nesillerdeki yaşam ortalamasıda düşücek gibi Allah ıslah etsin..
yuxelv
Er

Çevrimdışı
Mesajlar: 5
Katılım: 03-09-2011
29-03-2012 20:51
zaten beyaz ekmek almamak en akıllıca seçim. tam buğday tercih edilmeli.


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Mısır Şurubuna Dikkat! emre 0 2,250 17-01-2011 19:38
Son Mesaj: emre
  C vitamininin fazlasına dikkat emre 1 2,578 30-01-2010 17:21
Son Mesaj: cemocem
  Plastik Şişelere Dikkat! emre 1 2,449 22-12-2009 0:14
Son Mesaj: cemocem


Change Language:

İletişim | Home | Mobil Görünüm | RSS Beslemesi | İçeriğe Dön | En Üste Dön Kodlayanlar MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
home
Live TV
Share