What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 2 Oy - 4.5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Elektrikli ısıtıcılara 1 metreden fazla yaklaşmayın
#1

Kışın gelmesiyle birlikte elektrikli ve yeni nesil infrared ısıtıcılar büyük ilgi görüyor. Uzmanlar, elektromanyetik radyasyona maruz kalmamak için ısıtıcılardan en az bir metre uzak durulması ve uzun süre etki alanında kalınmamasını tavsiye ediyorlar.

[Resim: ZYpxp.jpg]

Elektrik Elektronik Mühendisi Alpay Yamanoğlu, elektrikli ısıtıcıların yaydığı manyetik alanın bir çok elektrikli cihazdan daha fazla olduğunu söyledi.

Yamanoğlu, elektromanyetik radyasyon yayan bu ısıtıcıların uzun süre ve yakından kullanıldığı taktirde çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Bunun başta uykusuzluk, halsizlik, bağışıklık sistemini zayıflatma olmak üzere kansere kadar kötü sonuçlar doğurabileceğini kaydeden Yamanoğlu, "Elektrikli ısıtıcılarla çok uzun süre ısınılmasını tavsiye etmiyoruz. Eğer illa da ısınılacaksa mutlaka cihaza bir metreden fazla yaklaşmamak gerekiyor. Cihazın bir metre uzaklığa kadar yaydığı elektromanyetik radyasyon insan sağlığını ciddi tehdit eder düzeye ulaşıyor.
Cihazdan uzaklaştıkça risk de o kadar azalıyor." dedi.

Kolay ve pratik ısınma sebebiyle elektrikli ısıtıcıların tercih edildiğini dile getiren Yamanoğlu, bu cihazların doğru kullanılmadığına dikkat çekti. Elektrikli ısıtıcıların kış boyunca sürekli kullanılmasını tavsiye etmediklerini vurgulayan Yamanoğlu, "Sürekli elektrikli ısıtıcılarla ısınılmasını doğru bulmuyoruz. Klasik türdeki ısıtıcılar elektromanyetik radyasyon yayma yanında havayı kurutuyor. Mümkün olduğu kadar kısa süreli kullanılmalı. Ayrıca oda sık sık havalandırılmalı." diye konuştu.
Alıntı
#2

doğalgazın cep yakması dolayısıyle insanlar soba ve elektriğe dönüş yapmış durumda..soba zehirlenmeleri gündeme gelince de elektrikli ısıtıcılar dahada fazla kullanılabiliyor o yüzden uyarı niteliği taşıyan bu yazı güzel olmuş...
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi