What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gelecek 15 Yıl içinde "Mini Buzul Çağı" yaşanacak
#1

Güneş bilimciler, 2030 yılında mini bir buzul çağı yaşanacağını belirtti.

Yapılan modele göre, 2030 ila 2040 yılları arasında Güneş aktivitelerinde %60'a varan azalmalar yaşanacak. Bu da mini bir buzul çağına sebep olabilir. Oluşabilecek durumlar henüz net tahmin edilemiyor. Çünkü en son mini buzul çağı 1645 ila 1715 yılları arasında yaşandı. Maunder Minimumu adı verilen olayda, Güneş belli bir süreliğine kış uykusuna yatmıştı.

[Resim: 1Np6pis.jpg]

Bulgular, Galler'de düzenlenen Uluslararası Astronomi Toplantısında Prof. Valentina Zharkova tarafından sunuldu. İlk defa 1843 yılında, bilim adamları Güneş aktivitelerinin 10 yıl ila 12 yıl arasında bir döngüye girdiğini fark etti. Bu dalgalanmalar tahminleri zorlaştırsa da birçok Güneş fizikçisi Güneş'in içindeki sıvının dinamo etkisinin bu varyasyonlara sebep olduğunu düşünüyor.

Prof. Zharkova'nın ekibi Güneş yüzeyinin yakınlarına ikinci bir dinamo koymanın daha doğru tahminlerde bulunmaya yardımcı olacağını belirtti. Bilim adamları Güneş'in kuzey ve güney yarımkürelerindeki hareketlilikten oluşan iki farklı tabakada manyetik dalgalar buldu.

Profesör Zharkova;
"İki dalgayı bir araya getirip karşılaştırarak, mevcut Güneş döngüsü üzerindeki tahminlerimizin %97 oranında doğru olduğunu tespit ettik" dedi.

[Resim: AcfPUx3.png]

Manyetik dalga modelleri, gelecek 2 Güneş döngüsünde daha az Güneş lekesi olacağını göstermektedir. 2022'de gerçekleşecek olan 25. Döngü ile 2030-2040 yılları arasındaki 26. Döngüde Güneş aktiviteleri bakımından ciddi anlamda azalmalar olacak.
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi