What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mısır Şurubu Tehlikesi
#1

Market rafları "yüksek fruktozlu mısır şurubu" içeren yiyecek ve içeceklerle dolu. Gazlı içeceklerde de bulunmaktadır ve ketçaptan yemek büfelerine kadar herşeyde karşımıza çıkmaktadır.

Bu ucuz tatlandırıcı son zamanlarda çok popüler bir katkı maddesi haline geldi ve obezite salgınında öncü etkenlerden biri olarak gösterilmektedir.

Bu korkular pek de yersiz değil. Yeni bir araştırmaya göre fruktozun, açlığı düzenleyen beyin bölgesi üzerinde belirgin bir etkisi var.

Bu da mısır şurubunun ve diğer fruktoz türlerinin aşırı yemek yemeyi, glukozdan daha fazla tetikleyebileceğini göstermektedir. Sofra şekerinde hem fruktoz hem de glukoz bulunmaktadır.

Ama yüksek fruktozlu mısır şurubunda, adından da anlaşıldığı üzere, daha fazla früktoz bulunmaktadır.
[Resim: Ik0Bg.jpg?1]
Fruktozun beyni nasıl etkilediğini bulmak için, araştırmacılar 20 sağlıklı, gönüllü yetişkin insan üzerinde çalıştılar. Deneklerin tatlandırılmış içecekler içtiği süreçte, araştırmacılar da fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme ile hipotalamusun tepkilerini ölçtüler. Hipotalamus, ödül ve motivasyon işlemlerinin yanı sıra açlıkla ilişkili pek çok sinyali düzenler.

Denekler 75 gr fruktoz ile tatlandırılmış (yaklaşık 300 kalori) 300mililitrelik, vişne aromalı bir içecek aldılar. Aynı içecek, yine aynı miktarda bir de glukoz ile tatlandırıldı. Bu farklı içecekler,1 ila 8 aylık dönemler içinde gelişigüzel bir şekilde deneklere verildi. Araştırmacılar ayrıca farklı zamanlarda kan örnekleri aldılar ve deneklerden açlık ve tokluk hislerini derecelendirmelerini istediler.

Fruktoz ve glukoz ile tatlandırılmış içecekleri içtikten 15dk sonraki değerlendirmelerde, deneklerdeki hipotalamusa ait aktivitelerde önemli farklılıklar
olduğu görüldü.

Glukoz hipotalamus aktivitesini azaltırken, fruktozun bu bölgede küçük bir artışa sebep olduğu görüldü.

Bu sonuçlardan beklenebileceği gibi, sadece glukozlu içecek alan denekler tokluk hislerinin arttığını belirtti.

Bu da gösterir ki, glukozla tatlandırılan bir şey yedikten sonra daha kalorili birşeyler yeme isteği çok fazla değil. Diğer taraftan fruktozla tatlanan yiyeceklerden sonra yine de birşeyler yeme isteği devam edebilmektedir.

Fruktoz ve glükoz moleküler olarak benzerdirler. Ama fruktoz vücut tarafından farklı metabolize edilir ve glükozdan daha az insülin salgılamak üzere vücudu harekete geçirir. (Tokluk hissetmede ve vücudun yiyecekten aldığı ödül hissini körleştirmede insülinin rolü bulunmaktadır.) Fruktoz ayrıca grelin dolaşım miktarının azaltılmasında glukoz kadar başarılı değildir. (grelin: açlık sinyali hormonu.) (Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar fruktozun aslında kan-beyin bariyerini geçebildiğini ve hipotalamusta metabolize edilebildiğini göstermiştir.) Önceki çalışmalar bu etkinin hayvanlarda görüldüğünü göstermiştir.

Daha az yemek ve daha az kalori tüketmek için, açlık hissini bastıramayan içeriklere sahip yiyeceklerden kaçınılması şart. Bunlarda yeni araştırmanın sonuçlarına göre früktozla tatlandırılmış yiyecekler ve içecekler.
Alıntı
#2

"5 kg bal 100 TL" reklamlarındaki ürünlerin içinde bulunan ham madde de mısır şurubudur. Sözde üreticilerin, bal üretiminde arıya gereksinimi kalmamıştır. 1Kg gerçek, hakiki bal 50 TL 60 TL' den aşağı bir rakamda satılması mümkün değildir. Gerçek bal donar (kristallenme)

Yapay et bile üretildiğine göre şaşırmamak lazım.

ARISIZ BAL OLURMU?

ANNE BABALAR DİKKAT !

Bizimkisi bir αşk hikαyesi Değildi, bizimkisi 'Aşktı' gerisi hikαyeydi ..!
[Resim: Xw7ATGH.jpg]
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj emre
03-02-2014, 17:32
Son Mesaj emre
17-01-2011, 19:38



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi