What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 2 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Norveçte dev gizemli ışık
#1

Aşağıda ki resim bir Photoshop hilesi değil tamamiyle gerçek bir görüntü.

Norveç'in kuzeyinde 9 Aralık Çarşamba sabahı yerel saat itibariyle 07:50 de, insanlar gökyüzünde bugüne kadar hiç görmedikleri garip bir ışık gördüler.

[Resim: uWVkY.jpg]

Spiraller oluşturan bu ışığın tam ortasından başka bir yeşil renkli ışık daha bulunmaktaydı.

[Resim: 0rBPE.jpg]

Bir görgü tanığı "Başlangıçta hafif renkli aurora benzeri yeşil bir ışın, sonunda gizemli bir döner spiral oluşturdu."

[Resim: 0wNUH.jpg]

Başka bir görgü tanığı, "Bu sarmal büyüdükçe başka bir yeşil renkli ışık yeryüzüne doğru inmişti."

Norveç basınına göre bu garip olayın tüm kuzey Norveç üzerinde görüldüğünü ve bu nedenle her ne olduysa atmosferin çok yükseklerinde gerçekleştiğini belirtiyorlar.

[Resim: PiIeP.jpg]

Aynı gün içinde Endonezya da muazzam bir ateş topu görüldüğü de rapor edilmiş. Yaklaşık zamanı 2009.12.09 12:39 UTC olarak belirtilmiş.

Uzmanlar bunun bir rus denizaltından fırlatılan kıtaları arası balistik füze olabileceği üzerinde duruyorlar. Fakat Rus kaynakları bu tarihte herhangi bir denemenin yapılmadığını söylüyorlar.

[Resim: SMYvo.jpg]

Anlaşmalara göre füze denemelerinde çevre ülkelere bilgi verildiği bildiriliyor.

Peki bu ışıkların kaynağı füze olabilirmi. Füzelerin test esnasında fazla yakıtları boşaltılırken güneşin ışığı ile bu tür parlamaların mümkün olabileceği belirtiliyor.

Olay tam olarak açıklanabilmiş değil ve bir fenomen olmuş durumda.
Alıntı
#2

enteresan estantaneler...yanlız bu görüntüler bana kampüsteki ışık gösterisini anımsattı,bu görüntülere yakın görüntüleri gökyüzüne 1-1.5metrekare çapındaki 2 adet halojen lamba vasıtası ile bir akşamüstü gökyüzüne bulutlara yapıştırmışlardı ve hareket ettiriyorlardı.... bence buda yerden gökyüzüne yapılan bir ışık gösterisinden ibaret...ama hoş olmuş... Big Grin
Alıntı
#3

bir ışık gösterisi olması mümkün değil gördüğün gibi bulut yok gökyüzünde hava açık ayırca hiçbir ışık kaynağı ile bunu yapamazsın.
Alıntı
#4

teknolojiyi hafife almamak gerek aslında..yukarıda dediğim gibi ben gözlerimle buna yakın görüntüyü gökyüzüne oluşturduklarını gördüm...bunun farklı olduğunu o yüzden pek düşünemiyorum...ama belkide değil.?!!!!!! ilk resime dikkatli bak dağdan gökyüzüne ışık yükseliyor, inceden kalına doğru...
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi