What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Paypal'a neden izin verilmedi? BDDK'dan resmi açıklama!
#1

Dünyaca ünlü para transfer şirketi Paypal, Türkiye'deki faaliyetlerini durdurdu. 6 Haziran Pazartesi gününden itibaren Türkiye'deki müşteriler PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacak.

[Resim: Z5pViqp.jpg]

İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını ve para alınmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

Bugüne kadar gündeme gelen iddiaların arkasından, BDDK tarafından da resmi bir açıklama yapıldı.

2014 yılında çıkarılan Ödeme Kuruluşları ve Elektronik Para Kuruluşlarının Bilgi Sistemlerinin Yönetimi ve Denetimine İlişkin Tebliğ kapsamında, ülkemizde faaliyet gösteren ödeme platformlarının sunucularını yurt içine taşıması gerekiyor. PayPal, tebliğ kapsamında faaliyet izni almak için 27 Haziran 2015 tarihinde resmi başvurusunu yapmış ancak aradan geçen yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde sistemlerin yurt içine getirilmesi için herhangi bir fizibilite çalışması yapmamış. Firma, sunucu taşınmasının teknik olarak mümkün olduğunu ancak prensip olarak böyle bir konuyu gündeme getirmeyeceklerini belirtmiş. BDDK bunun üzerine sınır ötesi olarak adlandırılan farklı bir faaliyet izni alması tavsiyesinde bulunmuş ancak verilen süre zarfında PayPal herhangi bir geri dönüşte bulunmamış. Bunun sonucunda da faaliyet izni başvurusu olumsuz sonuçlanmış. Görünen o ki gerekli şartları yerine getirmediği sürece PayPal ülkemizde faaliyet gösteremeyecek. Gerekli şartları yerine getirmesi için ise uzun bir süre gerekiyor.

Paypal bu ülkenin kanunlarını takmayıp 1 yıldır bu şekilde beklediyse; PayPal köşedeki topu da alıp sektirsin gitsin.
Alıntı
#2

"Paypal bu ülkenin kanunlarını takmayıp 1 yıldır bu şekilde beklediyse; PayPal köşedeki topu da alıp sektirsin gitsin." resmi açıklamaya dahil mi bu Smile
Alıntı
#3

nasıl yani paypal la yurt dışından alışveriş yapamıcak mıyız
Alıntı
#4

(08-06-2016, 19:27)enginsen10 demiş ki:  nasıl yani paypal la yurt dışından alışveriş yapamıcak mıyız

yapılamayacak istersen dene 6 haziran itibariyle o iş bitti.
Alıntı
#5

3 ay önce tbs6902 tv kart almıştım iyi ki almışım şanslıyım biraz daha bekleseymişim alamıcaktım
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj ben_61
24-07-2009, 22:09



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi