What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Skystar 2 çalışmıyor
#1

Merhaba arkadaşlar,

Hayli sıkıntılı bir sorunum var ancak üstesinden gelemiyorum. Bir kaç gündür uğraşıyorum. Sorunu iyice anlayabilmeniz için ayrıntılı bir şekilde anlatacağım.

Elimde 2 adet Skystar 2 dvb kart var; biri 2.6D diğeri 2.8A galiba. İki adet de bilgisayarım var. Birini yanlış hatırlamıyorsam 2005 de diğerini de 2010 kendim toparladım.

Eski olan makine:
Epox nForce4 chipsetli anakart, amd x64 3200 işlemci, gForce 210 ekran kartına sahip.

Yeni olansa:
Msi 870A-G54 ati chipsetli, amd Phenom x4 işlemci ve gForce 9500 gt ekran kartına sahip.

İki makinede de Win 7 32 bit yüklü.

Elimdeki skystar kartları eski makinede Technisat 4.6 sürücüleri ve Progdvb, DvbDream programlarıyla gayet güzel çalışıyor. Ancak her iki kart da yeni makinede çalışmıyor. Çalışmıyordan kastım ne, onu da söyleyeyim:

Donanım olarak sorunsuzca yükleniyor. Sonrasında kanal arama ve akabinde izleme aşamasında sıkıntı çıkıyor. ProgDvb, DvbDream ve DvbViewer programlarıyla yaptığım denemelerde kanal arama neticesinde isimsiz kanallar buluyor her üç uygulama da. Yaklaşık 45 tane. Ne zaman bu isimsiz kanallardan birini açmaya çalışsam yaklaşık 1 saniye görüntü geliyor ardından mozaikleniyor, çizgileniyor ve görüntü gidiyor. Güncel kanal listeleri yüklediğimde de aynı şekilde tepki veriyor.

Öyle görünüyor ki Skystar kartın sağlıklı çalışmasını engelleyen şey Msi anakartlı yeni makinedeki donanım uyumsuzluğu. Ancak ne tür bir uyumsuzluk olduğunu kestiremiyorum. Pci veri yolu ile mi alakalıdır, bellek işleme gücüyle mi, ati chipsetle mi...vb

Teknik ayrıntılara hakim arkadaşların yorumlarını dinlemek isterim, belki bu sayede bir çözüm bulunabilir.

Not: Aygıt yöneticisinde Technisat, sağ tuş, özellikler, gelişmiş sekmesinde "receive frame" değeri var. Bu değer bende 128, onu 256 yaptığımda daha önce bahsettiğim 1 saniyelik görüntü süresi 4-5 saniyeye kadar çıkıyor. Ancak bu değeri daha fazla yükseltemiyorum, daha yüksek değerlerde aygıt yanıt vermiyor.
Alıntı
#2

bda olarak kartları tanıtın ve window7 için olan güncel sürücüleri kullanın.
Alıntı
#3

Bilgiyi eksik vemişim. Emre'nin cevabıyla görmüş oldum. O bilgiyi de ekleyeyim:

Msi anakartlı makinede skystar kartları bda sürcüleriyle kullanmayı da denedim. Lakin 4.5.1 ve 4.6 sürücüleriyle yaptığım denemelerde mavi ekran hatası alıyorum.
Alıntı
#4

mavi ekran alıyorsan sürücülerde bir sıkıntı vardır.
Alıntı
#5

Sürücülerde bir sıkıntı yok. Son sürümler. Kaldı ki diğer makinede aynı sürücüler gayet sağlıklı çalışıyor.
Alıntı
#6

bios güncellemesi yap o zaman anakarta http://tr.msi.com/product/mb/870A-G54--F.../?div=BIOS
Alıntı
#7

Teşekkürler emre, uğraşmışsın, anakartın sitesine gitmişsin, buraya bağlantı geçmişsin, sağolasın. Bios güncellemeye gelince; her zaman takip ederim sistemimle ilgili güncellemeleri. Gerçi Msi ın Live Update uygulaması yapıyor herşeyi ama ben yine de kontrol ederim. Anlayacağın makinenin biosu da güncel durumda.
Alıntı
#8

Ek bilgi geçeyim:

Skystar kart Linux Ubuntu üzerinde de aynı şekilde çalışmıyor. Bu durumda yazılımsal tüm olasılıkları elemek gerekiyor. Sorun anakartla ilgili olmalı. Farklı bir pci aygıt denedim pci yuvalarının bozuk olma ihtimaline karşın ancak sorunsuzca çalıştı diğer kartlar.

Msi resmi sitesinden anakartın teknik özelliklerine baktığımda pci voltaj değerleri 3,5-5 v görünüyor. Ancak Ami bios pci voltaj değerlerini değiştirme seçenekleri sunmuyor. Kaldı ki skystar kartların çalışma voltajlarını bulamadım hiçbir yerde. Bilen varsa buraya aktarırsa sevinirim. Pci veri yollarıyla ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum çünkü.

Bu arada pci aygıtların usb ile çıkışı vermesini sağlayan daha çok dizüstü bilgisayar kullanıcıları için tasarlanmış cihazlar varmış; pci usb converter deniyor. Bu cihazlardan haberdar olup da sağda solda satan bir yer gözüne çarpmış olan varsa yine bilgilendirirse sevinirim.
Alıntı
#9

anakartın driverları güncelle mi? Güncel olduğuna emin ol. AMD chipset driverları http://www2.ati.com/drivers/13-4_vista_w...-64_sb.exe
Alıntı
#10

Bir ihtimal hani olurda.. RAM'leri de kontrol etmekte fayda var. Memtest programıyla RAM'lerinizi bir test ediniz, belki sorunun sebebi bu olabilir. Elinizde herhangi bir Linux dağıtımı CD'si ya da DVD'si veya Buradaki sayfadan indirip RAM'lerinizin sağlığını test edebilirsiniz.

Eski bir ASRock P4V88 çipsetli anakart PC'deki beklenmedik şekilde donan, bazı durumlarda sistemin açılamama sebeninin kaynağını bu şekilde tespit ettim. Sağlam sandığınız RAM, hiç bir şekilde sorun çıkartmayabilir, ne zamanki bozuk bellek adreslerine başvuran bir program veya donanım yüzünden beklenmedik hatalar alana kadar keşvedilmeyi bekliyorda olabilir.
[Resim: 1j6x3b.jpg]
[Resim: jgtcwm.jpg]
Sorunun kaynağını buldukta esas sıkıntı, 1GB DDR400 RAM bulunamama sorunu, eski makine olduğu için masraf yapmakta istemiyorum, atıl durumda eski pc'si olan bir arkadaş hayrına 1GB DDR400 hibe ederse hayır da demem yane. Hayrına CELERON CPU'yu P4 prescott 3.00GHZ'ye terfi etirdim. Smile

Bizimkisi bir αşk hikαyesi Değildi, bizimkisi 'Aşktı' gerisi hikαyeydi ..!
[Resim: Xw7ATGH.jpg]
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi