What is My IP Adress Reklam vermek için tıklayın

Technisat DVB-S2 Kartların Kıyaslaması
Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

elektro_fbv
Asistan

18-01-2012 16:48
(En son düzenleme: 20-01-2012 11:56 elektro_fb.)
Bu konuyu açma sebebim artık herkesin bir başlık altında toplanması ve alacak arkadaşların tercihlerini daha kolay yapabilmeleri ve alanların tecrübelerini aktarmasıdır. Ve her çıkan kartı eğer konu sabitlenir ise, güncellenmeye devam edeceğim.

Şimdi gelelim ilk Technisat DVB-S2 kartımıza Kartımız : "Technisat HD2"

Kartın resmi siteden alınmış resmi:

[Resim: technisat hd2_1326902436.png]

Kartta kullanılan malzemeler :

Demodulator : STMicroelectronics STB0899 (DVB-S and DVB-S2)
Tuner IC : STMicroelectronics STB6100 (8PSK/QPSK direct conversion tuner)
PCI Bridge : Mantis PCI bridge (VP 1041 + 4046)
LNB supply and control IC : STMicroelectronics LNBP21

Bazı Ek Bilgiler :

LNB Kontrolü: 14/18В, DiSEqC 1.0, DiSEqC 1.1, DiSEqC 1.2, 22kHz, USALS
Fec Desteği: 1/2, 2/3, 3/4, 4/5, 5/6, 2/3, 8/9, 9/10, 1/3, 2/5, 1/4
Demodulation: QPSK, 8PSK
Maksimum Data Akışı: 60 Mbps e kadar

Kutu İçeriği :

SkyStar HD 2
Kumanda alıcısı (2.5mm plug socket)
Kumanda ve pilleri
Yazılım CD si
DVBViewer TE yazılımı
EVE v2 video düzenleme
BDA sürücü

Güncel Fiyat : 200TL (CI Slot Hariç)

Kişisel Yorum :

Bu kart pci üzerinden çalışmaktadır ancak pci sürücüsü yıllardır kullandığımız Skystar2 nin pci sürücüsü değildir. Onun için Skystar 2 bende sorunsuzdu diye güvenip almayın derim. Bu kartta mantis pci sürücüsüne yer verilmiş. Yanılmıyorsam Skystar 1 dede bir mantis pci sürücüsü vardı.

Bu kartın diğer kartlara göre en can alıcı farkı üzerinde bir ci soket için slot bulundurmasıdır. Eğer siz gidip digiturk veya dsmart vb yayıncılardan yasal kart alarak yayın izlemek istiyorsanız bu kartı almanız gerekmektedir.

Kartın kumanda alıcısı kendi üzerindedir. Eskiden olduğu gibi ekstradan bir usb veya com port a bir alıcı takmanıza gerek yok. Ancak bu noktada her dvb-s player ın sizin kumandanızı tanıyıp tanımaması gibi ihtimallerde oluşabilir.

Fotoğrafta ekstra bir güç girişi var bunun da neden konduğunu henüz bilmiyorum ama diseq motor için konulmuş olabilir. Eski Skystar2 de bobin yanma arızasını belki bunun ile çözmüşlerdir.

Bilinen Negatif Yönleri

Forumlarda bu kartla birçok sorun yaşayan var 15-20 dk gibi süreler sonra sinyalin sıfıra düşmesi gibi ancak bu tür sorunlar hep olabiliyor sanıyorumki bunada pc lerdeki anakartla ilgili uyuşmazlıklar neden oluyor.

Gelelim ikinci karta : Technisat S2 (Skystar 2 değil)

[Resim: technisat s2_1326902532.png]

Demodulator : NXP Semiconductors CX24120
Tuner IC : NXP Semiconductors CX24118A
PCI Bridge : FlexCop II B
LNB supply and control IC : Intersil ISL6421

*** NXP Semiconductors Philips Firmasının diğer adıdır.

Kutu İçeriği :

Technisat S2
USB Kumanda alıcısı
Kumanda ve pilleri
Yazılım CD si
DVBViewer TE yazılımı
EVE v2 video düzenleme
NDIS sürücü

Bazı Ek Bilgiler :

LNB Kontrolü: 14/18В, DiSEqC 1.0, 22kHz, USALS
Fec Desteği: 1/2, 2/3, 3/4, 4/5, 3/5, 2/3, 8/9, 9/10
Maksimum Data Akışı: 42 Mbps e kadar

Güncel Fiyat : 170TL

Kişisel Yorum :

Bu kart da pci üzerinden çalışmaktadır ve pci sürücüsü yıllardır kullandığımız Skystar2 nin pci sürücüsü olan flexcop un farklı bir sürümüdür. Onun için Skystar 2 eğer sorunsuz ise bu karta güvenilebilir. (Ama bu sadece tahmin)

Bu kartta herhangi bir ci soket için slot yoktur. Eğer siz gidip digiturk veya dsmart vb yayıncılardan yasal kart alarak yayın izlemek istiyorsanız bu kartı almamalısınız.

Kartın kumanda alıcısı haricidir. Eskiden olduğu gibi ekstradan bir usb veya com port a bir alıcı takmanız gerekmektedir. Eski alışkanlıklara daha uygun gelir winlirc üzerinden dvb-s player ı kontrol etmek vs. Dolayısı ile kumanda açısından herhangi bir dvb-s player ile sorun olacağını sanmıyorum.

Bilinen Negatif Yönleri

Bu kartta 8PSK 3/4 yayınları alamazsınız. Bu yayınları alabilmek için kartın üzerindeki 45MHz lik kristalin 66,667MHz lik bir kristal ile değiştirilmesi gerekmektedir. Bunu eski offline download cı hatırlayabilirler bu durum aynen skystar2 dede mevcuttu.

Geçelim üçüncü karta Kartımız : "SkyStar 2 eXpress HD"

[Resim: skystar 2 expre_1326902559.png]

Demodulator : STMicroelectronics STV0903
Tuner IC : STMicroelectronics STV6110
PCI Bridge : NXP Semiconductors NXP7160
LNB : Henüz bulamadım.

Bazı Ek Bilgiler :

LNB Kontrolü: 14/18В, DiSEqC 1.0, DiSEqC 1.1, DiSEqC 1.2
Fec Desteği: 1/2, 2/3, 3/4, 4/5, 5/6, 7/8, 3/5, 2/3, 8/9, 9/10, 1/3, 2/5, 1/4
Maksimum Data Akışı: 60 Mbps e kadar

Kutu İçeriği :

SkyStar 2 eXpress HD
Kumanda alıcısı (2.5mm plug socket)
Kumanda ve pilleri
Yazılım CD si
DVBViewer TE yazılımı
EVE v2 video düzenleme
BDA NDIS sürücü

Fiyat : 230TL

Kişisel Yorum :

Bu kart da pci-express üzerinden çalışmaktadır. Onun için anakartınızda boş bir pci-express slot olmalıdır. Ama bunun sayesinde diğer iki karta göre en hızlı çalışacak kart olacaktır.

Bu kartta herhangi bir ci soket için slot yoktur. Eğer siz gidip digiturk veya dsmart vb yayıncılardan yasal kart alarak yayın izlemek istiyorsanız bu kartı almamalısınız.

Kartın kumanda alıcısı kendi üzerindedir. Eskiden olduğu gibi ekstradan bir usb veya com port a bir alıcı takmanıza gerek yok. Ancak bu noktada her dvb-s player ın sizin kumandanızı tanıyıp tanımaması gibi ihtimallerde oluşabilir.

Fotoğrafta ekstra bir güç girişi var bunun da neden konduğunu henüz bilmiyorum ama diseq motor için konulmuş olabilir. Eski Skystar2 de bobin yanma arızasını belki bunun ile çözmüşlerdir.

Bilinen Negatif Yönleri

Malumunuz en pahalı kart Smile

Son Sözler

Yorumlar vs lere katılmayanlar tabiki olacaktır burada amaç herkesin doğru seçimi yapmasıdır. Herkes deneyimlerini ve bilgilerini paylaşsın ben msj lara ve benim edindiğim yeni bilgilere göre ilk mesajı sürekli güncel tutmaya çalışacağım...

Birde eğer uygunsa bu konu üzerine bir daha konu açılmaması için eğer adminler uygun görürse konu sabitlenmeli.
imza
Yamaha R-S300 + Monitor Audio Bronze BX2 = Natural Sound
[Resim: JijPN.png]
Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Sayfa 5 (Yukarıda ki bu konunun ilk mesajı)
nexx45v
Üye
*

29-01-2012 17:48
(29-01-2012 13:21)blueege demiş ki:  elektro_fb lnbleri kontrol ettim ama etiketin üzerindeki yazılar silinmiş.BAFF universal lnb diye aklımda.Ama dediğin gibi lnblerden kaynaklanan bişey çünkü. TUrksattaki lnb farklı onda sorun yok. ama hotbird ve eutelsat a bakan lnbler aynı ve ikisindede aynı kanal sorunları oldu, ikisinde de yaklaşık 4 mhz düşürünce kanallar geliyor.Sorun lnb imiş. Skystar S2 nin günahını aldık Big Grin S2 nin alış sinyali HD2 den iyii...

ben sana şuana kadar yazdığın yazılardan anladığımı söyleyim o kullandığın lnb sorunlarından dolayı 2 dvb s2 kartıda boşu boşuna karalıyorsun farkında dahi değilsin o yayın alamadığın frekanstan 11938,H,27500,34,DVB-S,QPSK bu frekanstır devamlı olarak sinyal alıyorum dvb s frekanstır yine yazıyorum next 2000 uydu cihazları en iyi tünere sahip uydu cihazlarıdır fakat astra 19.2 uydusunda parçalı olarak gelen sinyalleri dahi skystar hd 2 parçalamadan seyrediyorum saygılarımla
blueegev
Üye
*

29-01-2012 18:13
nexx bişeyi karaladıgımız yok,içinde bulundugum durumu izah ediyorum. HD2 nin donanımsal sorunu vardı , değişime gitti.zaten arıza olmassa değiştirmezler! Şurası da kesin; S2 nin tuneri HD2 den iyi!!

Elektro_fb , HD2 de hiçbir uyduda sorun yoktu.Sistem aynıydı.Donanımsal sorun oldu ondan gönderdim.Tuneri yandı sanırım..
nexx45v
Üye
*

29-01-2012 18:31
(En son düzenleme: 29-01-2012 18:33 nexx45.)
ben şunuda söyleyim bu skystar kartları biraz fiyatları yüksek kaldığı için sitelere yanlış bilgi olarak çok bilgi veriyorlar bir senin kart bir adette bir arkadaşta skystar hd 2 usb arızaya gitti oda yapıldığını biliyorum öbür kartlar için dvb s2 kartlarda bayağı sorunlar yaşıyorlar biliyorum çoğu kişilerin yorumlarından etkilenerek alıyor kimisi biraz daha ucuz olduğundan saygılarımla
blueegev
Üye
*

29-01-2012 18:48
nexx45 katılıyorum sana.. benim kart arızalandı diye technisattan vazgeçecek değilim. Bu işin kralı technisat.Biz modeller arasında tartışıyoruz. Bu kartım da bozulsa yine technisat alırım!
emrev
Super Mod

29-01-2012 19:24
(En son düzenleme: 15-02-2012 0:59 emre.)
bence technisat'ın kendine çeki düzen vermesi lazım. technisat babamızın firması değil. ben şu an prof kullanıyorum ss2 ile alamadığım sinyali alıyorum.
bunyas1907v
Yeni Üye
*

14-02-2012 16:14
(En son düzenleme: 14-02-2012 16:16 bunyas1907.)
skystar-2 ile başladım tv kartlarına gayette memnundum.....HD yayınlar artınca yada çıkınca diyelim , Skystar S2 aldım gayette memnunum,hiç bir kanalda problem yaşamadım HD olarak tabi sistemim biraz düşük oldugu için işlemcim biraz yüke biniyor bazen donuyor yayın ama o sorun pc ile alakalı....sonuç olarak gayet memnunum...yalnız bunuda söylemeden edemiyecem ilk kartım skystar-2 dede bu kartımdada(skystar s2) bazı kanallarda örneğin fox tv,ntvspor,atv türkiye böyle takılmalar oluyor(sinyal çok iyi geliyor) onu çözemedim araştırdıgımdada bazı kanallarda böyle sorunlarla karşılaşanlar var , uydu işi yaptığım için sistemimde herhangi bir sorun yok lnb , çanak ayarı kablom dört dörtlük zaten aynı kabloyu başka receiverlara taktıgımda sıkıntı yok o kanallarda bu sorunu çözemedim...kullandıgım sistem win7 64bit..onun haricinde gayet stabil çalışıyor.....
elektro_fbv
Asistan

15-02-2012 0:58
Peki bu kırılma ve donmalar bütün dvb-s playerlarda mevcut mu ? Farklı dvb-s playerlar deneyebilirsin.
imza
bunyas1907v
Yeni Üye
*

18-02-2012 17:27
(15-02-2012 0:58)elektro_fb demiş ki:  Peki bu kırılma ve donmalar bütün dvb-s playerlarda mevcut mu ? Farklı dvb-s playerlar deneyebilirsin.

hayır progdvb de yaşıyordum bu sıkıntıyı..mesela dvbdreamda böyle kırılma olmuyor... neyse progdvb yi bugun yeni sürümüne yükselttim kırılma yapan kanallar (fox tv , ntvspor,atv de bi sıkıntı yok şu anda ....) ... zaten araştırdıgımda da hep progdvb de sorun oluyor bir kaç kanal genelde..... ama bende düzeldi progdvb nin yeni sürümünü yükleyince ilginç......
elektro_fbv
Asistan

19-02-2012 0:09
Peki progdvb de seçili kodekler ve arama yaparken kullandığın transponder dosyası dvbdream ile aynımı ?
imza
bunyas1907v
Yeni Üye
*

20-02-2012 14:31
(19-02-2012 0:09)elektro_fb demiş ki:  Peki progdvb de seçili kodekler ve arama yaparken kullandığın transponder dosyası dvbdream ile aynımı ?

evet birebir aynı hem kodekler hemde transponder dosyası aynı zaten hep güncel kullanırım.....