What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Windows 7’de SkyStar2 Kartını Tanımama Sorunu ve Çözümü
#1
Information 

Not: Aşağıda bahsedilen sorunlar ve nasıl çözülebileceğine dair anlatımlar Windows 7 Build 7600 x86 (32bit) işletim sistemi üzerinde kullanılan/kullanılacak SkyStar2 PCI TV Rev2.8A kart için geçerlidir. Okuyacaklarınızın hiçbir satırı alıntı değildir, tamamen kendi tecrübelerim ışığında denenmiş ve başarıyla sonuçlanmıştır. Uzun yazı okuma fobisi olanların da okumasını tavsiye eder, saygılar sunarım.

Bir ay önce SkyStar2 r2.8A tv kartı aldım. Bilgisayarımın kasasına taktım ve sistemi başlattım. Sistem başlatıldı ve görev çubuğundaki balon uyarısında aygıt sürücüsünün yüklenemediğine dair uyarı göründü. Tecnisat’ın sitesinden v4.5.1 sürücüyü indirdim ve aygıt yöneticisinden sürücü güncelleştirme işlemi için bu sürücüye yönlendirdim. Daha önceden araştırma yaparken “sürücü klasörü içindeki BDA klasörünü silin” uyarılarıyla karşılaştığım için kurulumdan önce BDA klasörünü çıkarmıştım. İşte sorunların başlangıcı ve kafayı yeme süreci bu andan itibaren başladı. (SkyStar-2.com sitesiyle bu sayede tanıştım, çok faydasını gördüm ve görüyorum. Tüm SkyStar-2.com ekibine ve üyelerine teşekkürü borç bilirim.)

Tahmin edeceğiniz gibi tüm sürücü yükleme/güncelleştirme komutlarım başarısızlıkla sonuçlandı. Artık canım sıkılmaya başlamıştı ve SS2 kartı almakla hata mı ettim acaba diye kendi kendime sormaya başlamıştım. Bu arada kafamda binbir tilki dolaşıyor, kötü senaryolar zihnimi bulandırıyordu. Acaba yanlış slota mı taktım? Yoksa kart arızalı mı? Bu kadar yazılan çizilen yardım yazıları, forumlar, resimli kurulum talimatları yanlış/hatalı olamazdı.

Sonra sürücü klasöründe önceden sildiğim “BDA” klasörü aklıma geldi. Bir de sürücü güncelleme esnasında bu klasörü göstereyim dedim. O da ne? Sürücü başarıyla kuruldu. (Siz öyle zannedin şimdilik…Smile Önce kurulum CD’si içindeki DVBViewer TE2 programını yükledim ve SS2 den görüntü almayı başardım. Sonra ProgDVB’nin son sürümünü ve birkaç plugin kurup sorunsuz çalıştığını gördüm. (Fırtına öncesi sessizlik başlıyor…Huh)

Yeni kartımla tv izlemenin farklı bir yönünü deneyimlerken bir yandan da offline download’mış, skygrabber’mış… farklı şeyler denemeye, fare olmadan çuval kesmeye başlamıştım bile Smile

Bir gün şu kanalları bir sıraya sokayım hem de kumanda ayarlarını yapayım dedim. Bazı kanallar açılmıyordu. Sinyal ve kalite kuvvetli olmasına rağmen görüntü ve ses yoktu. Üstelik sıfır kablo, anten ve LNB kullanıyordum. Tekrar internette araştırmalara başladım. Bazı SS2 kullanıcılarının kart üzerindeki “bobin” diye tabir edilen parçanın çabuk arızalandığını ve yeniden sarılmazsa veya yenisi takılmazsa bazı frekansları kartın alamadığını anlatan yazılarına şahit oldum. Tüm sorunları çözdük şimdi de şu bobin işi mi çıktı başımıza acaba? (Burada 3buçuk mod on)

Şimdi gelelim bu çetrefilli sorunun bazı belirtilerine ve çözüm yollarına.

Belirtiler, sorunlar:

1-Kartı doğru şekilde pc’ye taktınız ama sürücü yükleme esnasında bilgisayar kartı tanımasına rağmen kart başlatılamıyor,
2-Kart “Ağ Bağdaştırıcıları” altında görünüyor fakat üzerinde ünlem var,
3-Kart “BDA” aygıtı olarak tanındı, bir türlü Ağ Bağdaştırıcısı olarak tanıtamadınız ve sürücünün yüklenmesi hatalı sonuçlanıyor,
4-Evinizdeki riciver ile ortak, çift çıkışlı LNB kullanmanıza rağmen riciverda izlediğiniz kanallardan bazılarını SS2’de izleyemiyorsunuz, listenizdeki sembol oranı 30000 olan kanallardan (Doğuş grubundaki NTV, CNBC-e, E2, KralTV…gibi) hiçbir şekilde sinyal alamıyorsunuz,
5-Doğru şekilde ayarlanmış ve bağlanmış DiseqC üzerinde sadece birinci girişteki LNB’yi kullanabiliyorsunuz, diğer girişteki LNB’ler çalışmıyor,
6-DVB oynatıcı programınız sık sık hata verip kapanıyor,
7-Sinyal seviyesi ve kalitesi çok iyi fakat İzlediğiniz kanalın görüntüsünde veya sesinde kopmalar, kırılmalar var,

Bu hataları deneyimlemiş olan kullanıcılardan bazıları, sorunların bir çoğunu bobin arızasına bağlamışlar. Çünkü bu arızanın belirtilerinin bir çoğu sürücü hatalarındakilerle bire bir benzemektedir. Bir kısım kullanıcılar ise sembol oranı 30000 olan kanalları izleyememe sorununun çanak veya lnb’nin ince ayarının tam olmadığına bağlamışlardır. Doğrudur, fakat benim tecrübelerime göre bu sorunun asıl müsebbibi yine sürücüdür büyük oranda.

Yukarıdaki belirtilerden 3, 4, 5, 6 ve 7. Maddelerde bahsedilen sorunların sebebi ve kaynağı yüzde 90 oranında kart kurulumunda BDA sürücüsünün kullanılmasıdır. Dolayısıyla BDA aygıtlarının kullanımında kısıtlamaların ve sorunların daha fazla olmasıdır.

SS2 kartınız Windows 7 tarafından BDA aygıtı olarak tanındı ve siz Ağ Bağdaştırıcısı olarak tanıtmak istiyorsunuz. (Bunu başarırsanız Leyla’sına kavuşmuş Mecnun gibi mesut olacaksınızdır.) BDA aygıtı olarak tanıtılan, ya da sürücü kurulumu sırasında hata mesajı alıp kurulumu sonlanan veya bir türlü Ağ bağdaştırıcısı olarak tanıtamadığınız SS2 kartını doğru bir şekilde “TecniSat DVB-PC TV Star PCI” aygıtı adıyla “Ağ bağdaştırıcıları” altında nasıl tanıtabilirsiniz ve sorunsuz kullanabilirsiniz?

Çözüm:

1-Aygıt yöneticisini açın, (yönetici haklarıyla)
2-SkyStar2 kartı bulun (Ağ bağdaştırıcıları veya Ses video oyun denetleyicileri altında olabilir).
3-Aygıt üzerinde fareyi sağ tıklayın ve “Devre dışı bırak” komutunu seçin.
4-Tekrar aygıt üzerinde fareyi sağ tıklayın ve “Kaldır” komutunu seçin. Açılan pencerede “Sürücü yazılımını da kaldır” bölümünü işaretleyin.
5-“C:\Windows\System32\drivers\” klasörü içindeki “SkyNET.sys” ve “SkyNetBDA.sys” dosyalarını silin (eğer varsa)
6-Yeniden Aygıt Yöneticisi ekranına dönün ve pencerenin üst kısmında yer alan “Donanım değişikliklerini tara” butonuna basın. Kısa bir ekran tazelenmesinin ardından SS2 kartınız otomatik olarak bulunup sürücü hatasız yüklenmiş olması gerekir. Otomatik yükleme olmadı ise aygıt üzerinde sağ tıklayıp “Sürücüyü güncelleştir” komutunu tıklayın ve konum olarak sürücünüzün yer aldığı klasörü gösterin.
7-Sürücü klasöründeki “Start.exe” dosyasını çalıştırın ve gerekli olabilecek Tecnisat yazılımlarının sorunsuz kurulduğunu göreceksiniz. Kurulum hata ile sonlandırılıyorsa birinci adımdan itibaren tekrar deneyin.
8-Kurulum tamamlandığında bilgisayarı yeniden başlatın.


Eğer hâlâ bir sorun mevcutsa

a) Kartın PCI slotunu değiştirip bilgisayarı güvenli mod (Safe Mod)’da başlatarak, birinci adımdan itibaren anlatılanları tekrarlayın.
b) Sorun devam ediyorsa kartınızın EOL kilidi devreye girmiş olabilir (küçük bir ihtimal). Bu durumda forumdan (ya da internetten) “SkyStar2_Repair.zip” dosyasını temin ederek gerekli talimatları uygulayın. Uygulama için “SkyStar2 EOL Kart Kilidinin Kaldırılması” şeklinde araştırma yapınız.

Buraya kadar yazılanlar, tamamen şahsi tecrübelerim ile yorumlanmıştır. Günlerdir Win7 üzerinde SS2 sürücü problemleriyle boğuşmanın, bu problemlere ışık tutacak herhangi kesin bir yöntemin denenmemiş olmasının, sırf bu yüzden okumadığım yazı veya yöntem kalmamış olmasına rağmen, yazılanların çoğunun eski tarihli ve yüzeysel ya da yanlış olmasından dolayı bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Skystar-2.com’a üye olarak bana kazandırdığı tecrübe ve bilgilere bir nebze karşılık olması hasebiyle de burada yazmayı uygun buldum.

Bu üyeliğimden beri yazdığım ilk girdi olacak. Sabredip okuyanlara teşekkür eder, sorunsuz günler geçirmenizi dilerim. Shy
Alıntı
#2

Anlatımınız akıcı olmuş teşekkürler. Benim de ufak bazı tavsiyelerim olacak.

Kartı pc'ye ilk taktığınızda otomatik olarak aygıt bulunmadıysa Aygıt yöneticini açın ve Donanım değişikliklerini taratın, eğer bulunamıyorsa kartı çıkarıp farklı bir slota takın tekrar başlatın.

Bu eol kilidi bana göre tam bir efsane. Eğer kartınız bir saat önce düzgün çalışıp şimdi çalışmıyorsa yapacağınız şey aygıt yöneticisinden kartı devre dışı bırakıp tekrar başlatmaktır. Göreceksiniz eskisi gibi çalışmaya devam edecek.
Alıntı
#3

Peki Vista 64 bit'te;
"Loading resources
Checking source filter
DvbAvSrc: Missing/Not registered
Please re -register [DvbAvSrc.ax]" uyarısını veripte AltDVB başlatılamıyorsa ne yapmak gerek. Diğer oynatıcılar, ProgDVB ve DVBViewer normal çalışıyor. Problem Vistanın 64 bit olmasından mı kaynaklanıyor.
Alıntı
#4

(11-01-2010, 19:17)abe_yeneli demiş ki:  Peki Vista 64 bit'te;
"Loading resources
Checking source filter
DvbAvSrc: Missing/Not registered
Please re -register [DvbAvSrc.ax]" uyarısını veripte AltDVB başlatılamıyorsa ne yapmak gerek. Diğer oynatıcılar, ProgDVB ve DVBViewer normal çalışıyor. Problem Vistanın 64 bit olmasından mı kaynaklanıyor.

bu konuyu güzelce okursan sorunun çözümü var.
http://forum.skystar-2.com/alt-dvb-full-...-1498.html
Alıntı
#5

skystar hd2 kartım var.ne yaptıysam kartı tanıtamadım.win 7 kurulu pc ye.ag bagdastırıcıları altında gorunmuyor.xp de ses aygıları olarak gorunuyordu tv kartım win 7 de bu baslık alrındada yok.

sadece diger aygıtlar baslıgı altında coklu ortam denetleyicisi seklinde duran bir baslık var ve basındada sarı unlem isareti.bu oldugunu sanıyorum ama surucuyu guncellestir dedigimde hic bir sey bulamıyor.aygıt yoneticisinden devre dısı bırakıp sonra kaldırdım donanım degisikliklerini taratıp tekrardan kurmaya calıstım ama gene sarı unlem isareti cıktı.4.5.1 surucusunu indirmitim surucu guncellestir bolumunden onu kurmaya calıstım ama surucu bulunamadı mesajından baska bir sey olmadı.kartı cıkarıp tekrardan taktım ama gene nafile olmadı .pes ettim xp ye donus yapacagım
Alıntı
#6

(12-01-2010, 0:10)NiKIL demiş ki:  skystar hd2 kartım var.ne yaptıysam kartı tanıtamadım.win 7 kurulu pc ye.ag bagdastırıcıları altında gorunmuyor.xp de ses aygıları olarak gorunuyordu tv kartım win 7 de bu baslık alrındada yok.

sadece diger aygıtlar baslıgı altında coklu ortam denetleyicisi seklinde duran bir baslık var ve basındada sarı unlem isareti.bu oldugunu sanıyorum ama surucuyu guncellestir dedigimde hic bir sey bulamıyor.aygıt yoneticisinden devre dısı bırakıp sonra kaldırdım donanım degisikliklerini taratıp tekrardan kurmaya calıstım ama gene sarı unlem isareti cıktı.4.5.1 surucusunu indirmitim surucu guncellestir bolumunden onu kurmaya calıstım ama surucu bulunamadı mesajından baska bir sey olmadı.kartı cıkarıp tekrardan taktım ama gene nafile olmadı .pes ettim xp ye donus yapacagım

Kullandığın tv kartı ve işletim sistemi, yukarıdaki bahsettiğim konuda yer alan donanım ve sistemsen farklı olduğu için, sana yardımcı olma konusunda elimden bir şey gelmiyor. Bilin ki ben de en az sizler kadar bu konuda acemiyim. Bunu da bertaraf etmenin yolu, bol bol tecrübe edinmek, bunun için de bol bol okumak, araştırma yapmaktır. Şunu da bilin ki, her türlü şart aynı olmakla beraber, birbirinden farklı sorunlar ve sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlar için, her türlü yolu denemek, farklı senaryolar tasarlamak ve uygulamak, sorunlarınızın çözümünde size daha da faydalı olacaktır emin olun. Sorunlarınızı daha tecrübeli arkadaşların çözüme kavuşturmasını beklemek (en azından kendi adıma) son çare olarak düşünülmelidir. Ayrıca "komşu komşunun külüne muhtaçtır" şiarından hareketle bilgilerimizi paylaşmak da daha hoş bir erdemdir.
Alıntı
#7

skystar HD 2 sürücüleri 4.5.1 değil ki onlar skystar 2 serisi ve ss2 usb ler için tabii ki tanıtamazsın kartı. sitede driver bölümünde açıklaması var bunların.

skystar hd 2 driver buradan indirebilirsin. 40mb
http://www.skystar-2.com/drivers.htm
Alıntı
#8

anlattığınız olayları bizzat aynen birebir yaşmış biriyim..

bu yüzden yazınızı okudukça hem çok şaşırdım Big Grin hem de çok sevindim..

fakat ben şunu sormak istiyorum, sizin anlattıklarınız daha önce (aynen benim gibi) çok kez bu sorunla uğraşmış defalarca denemiş kişiler için geçerli..

ben daha bugün format attım yani şu an pc tertemiz.. henüz skystar kurulumu falan hiç denemedim

şimdi ne yapmalıyım?
Alıntı
#9

konunla ilgili bilgiler burada mevcut tekrar anlatmanın anlamı yok bence konuyu oku sıfırdan yükle ne yapman gerekiyorsa eksiklerin olursa o zaman bakarız..
Alıntı
#10

(29-01-2010, 17:59)cemocem demiş ki:  konunla ilgili bilgiler burada mevcut tekrar anlatmanın anlamı yok bence konuyu oku sıfırdan yükle ne yapman gerekiyorsa eksiklerin olursa o zaman bakarız..

o zaman şöyle sorayım..

6. maddede " konum olarak sürücünüzün yer aldığı klasörü gösterin." diyor.

hangi sürücünün olduğu klasör kısmını anlamadım...

4.5.1 versiyonu, içinde bda klasörünün de olduğu klasör mü?
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi