What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yeni AKK Düzenlemesi (2017)
#1

Yeni adil kullanım kotası, adil kullanım kotası AKN AKK düzenlemesi (2017).

Bildiğiniz üzere alınamayan yüksek hızlar çağdışı adil olmayan kotalı paketler fahiş fiyatlarla neredeyse tüm ay boyunca 3mbit gibi bir hızla satılıyor. Komik upload hızlarından ve mobil taraftaki komik kotalardan bahsetmek bile istemiyorum.

[Resim: njlQql.jpg]

2-3 ay önce konu hakkında kamuoyu görüşü alınmıştı hatırlarsınız. Burada dalga geçer gibi akn sonrası hızın %50 artırılması gibi yani (4-5mbit) saçma bir teklif ileri sürülmüştü ve büyük tepki çekmişti.

Kullanıcılar yıllardır BTK nın sosyal medya hesaplarından ve internet ortamından seslerini duyurmaya çalışıyor. BTK nihayet milletin tepkisini duymuş olacak ki 2016 nın bu son günlerinde dişe dokunur bir karar aldı.

Artık akn sonrası hızınız paket hızınıza oranla düşürülecek ve AKN siz saatler bizi bekliyor.

[Resim: r615JP.png]

Tabloya göre ISS ler indirme hızı alt sınırı ve üst sınırını içeren paketler çıkarıp buna göre bir fiyatlandırma yapacaklar gibi görünüyor. Sizde hangi alt ve üst sınıra dahilseniz örneğin 50GB kotayı doldurduktan sonra tablodaki hıza düşeceksiniz. Ama buna rağmen gece 02:00 - 08:00 arası aknsiz maksimum hızınızı kullanmaya devam edeceksiniz.

Alt ve Üst sınır olayı tam netleşmemekle birlikte tahminim, tabloya bakarsak size 8mbit diye satılan pakette 4mbit üzeri hız garanti edilecek. mbite kadar olayı son buluyor gibi görünüyor. Asgari AKN hızıda alt sınır baz alınarak belirlenecek.

• Gece 02:00 - 08:00 arası AKN kalkıyor. Yapılan trafik AKN ye dahil değil.
• AKN'siz paketler artacak.
• En geç 1 Mart 2017 tarihine kadar 1-5. maddeler uygulanmak zorunda.
• En geç 1 Mayıs 2017 tarihine kadar 6-7. maddeler (hızla ve akn siz saatlerle ilgili) uygulanmak zorunda.
• Upload hızları ile ilgili bir karar alınmamış görünüyor.
• Mobil tarafta akn sonrası min. hız 128kb.
• 2019 yılında AKN denilen illetin tamamen kaldırılması.

Tabii bu kararları en erken hayata geçiren ISS ler daha fazla aboneyi kazanacaklar. Sonuçta sözde adil kota uygulaması en azından tamamen kalkana kadar bir nebze kullanıcıları rahatlatacak bir çözüm. Ancak AKN nin tamamen kaldırılacağı tarih olarak belirlenen 2019 yılının daha erkene alınması gerekir.

Basın açıklaması https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT/1...LAMASI.pdf

BTK'nın Twitter ve Facebook sayfası üzerinden veya şikayet ve Görüş Öneri kısmından dörüşlerinizi dile getirmeye devam ediniz.

https://www.facebook.com/BTK/
https://twitter.com/BTKbasin
https://sikayet.btk.gov.tr/sikayetyaz/
https://tuketici.btk.gov.tr/tr-TR/Gorus-Oneri-Formu
Alıntı
#2

Güzel haber. İss ler teknik destek kalitesini düşürmeden uygularlarsa daha iyi olur
Alıntı
#3

Buna da şükür mü diyelim? bilemedimBig Grin
720p,1080p film ve videoların olduğu bir devirde 3 Mbps komik duruyordu.
Alıntı
#4

1 mart 2017 hız yarıyarıya düşürülmedi eskisi gibi yine kotayı doldugunda hız 3mb düşüyor yanlışmıyım ben 24mb hız 75 akn kullanıyorum... eger dogruysa ne yapmak gerekiyor hatta bugün türktelekoma gittim sordum onlarda 2018 martta başlayacak dediler bana..
Alıntı
#5

yanlış anlamışsın 1. mesajda açıklandı. 1 mayısta akk olayında 4-8mbit arası hız alıyorsan 3mbite düşücek hızın. Daha üzerinde hızın varsa tabloda var ne olacağı 2019 ocak ayında da tamamen kalkacak. gece de kotayı aşsanda aşmasanda hızın düşürülmeyecek ve trafikten sayılmayacak. nisan ayı içinde yeni paketler çıkar acele etme.
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj fel12
01-04-2012, 9:44
Son Mesaj yuxel
28-03-2012, 19:34



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi