What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yerli Uçak Üretiminde Sona Gelindi
#1

Türkiye'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı yerli uçak projesinin ilk etabı için sona gelindiği belirtildi. Bilindiği üzere Türkiye yerli uçak projesi kapsamında ilk olarak Dornier 328 uçaklarından modernize edilmiş TRJ328'i geliştirecek ve sonrasında ise yüzde yüz yerli üretim olan TRJ628 modelini geliştirecek.

[Resim: MsiZ6Bg.jpg]

Yerli uçak projesindeki ortaklardan biri olan Sierra Nevada Corporation'un CEO'su Fatih Özmen, yerli uçak projesine ilişkin bazı detayları basınla paylaştı.

Özmen, "TRJet, STM ve SSM birlikte projenin kontratı ile ilgili iyi ilerlemeler kaydediyorlar" dedi.

Üretilecek uçağın Türkiye’de hava ulaşımının çehresini değiştirebileceğine dikkat çeken Özmen, "TRJet özünde bir ustalık, uzmanlık ve eğitim transferidir. TRJet, teknoloji ve inovasyon alanında sağlam bir temel sunuyor; Türk halkı bu sağlam temel üzerine, gelecek nesillerin meyvelerini toplayacağı yeni çalışmalar inşa edebilecek" dedi.

[Resim: pe0W9LH.jpg]

TRJ328 uçakları, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk yerli tasarım yolcu uçağı TRJ628'in üretimi yolunda büyük bir adım olarak lanse ediliyor. 2019 yılında göklerde olması beklenen TRJ328 uçakları sayesinde, Türkiye’deki yedek uçak parçası üretimi eksikliğinin de giderilmesi hedefleniyor.

Yüzde yüz yerli üretim uçağı TRJ628'in ise Cumhuriyet’in 100. kuruluş yılına yani 2023'e yetiştirilmesi hedefleniyor.

Yerli uçak üretimiyle birlikte bu alanda eğitim alan kitlenin de artması hedefleniyor.

SNC Başkanı Eren Özmen ise, "Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli sermayesi beşeri sermayedir. Türkiye, kaliteli üniversitelere ve çok sayıda zeki ve azimli genç öğrenciye sahip olduğu için şanslı. Bizim arzumuz, bu potansiyeli en üst seviyeye çıkaracak, etkisi yüksek küresel iş imkânları yaratarak, gerek yeni nesil için gerekse Türkiye için olanakların daha da fazla olduğu bir gelecek şekillendirmek" şeklinde konuştu.

Ne olursa olsun bir yerden başlamak lazım. Yerli uçakların tasarımlarını beğendiniz mi? sizce 2023'e yetişecek mi?
Alıntı
#2

Vecihi Hürkuş görse ne derdi ? Acaba

Yamaha R-S300 + Monitor Audio Bronze BX2 = Natural Sound
[Resim: JijPN.png]
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi