What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2012'de gökyüzünde iki güneş görülecek
#1

Uzmanlar yakın zamanda patlaması beklenen dünyaya en yakın yıldız olan Betelgeuse'in çöküşü sırasında en az iki hafta gökyüzünde ikinci bir güneş görülebileceğini söylüyor.

[Resim: Betelgeuse.gif]Betelgeuse, gökyüzünün en parlak iki kırmızı devinden biridir. Uzaklığı 425 ışık yılı. Ayrıntılı bilgi için http://tr.wikipedia.org/wiki/Betelgeuse

Yakın zamanda patlaması beklenen dünyaya en yakın yıldız, gece gökyüzünde en parlak görünenlerden Betelgeuse. Astronomlar bu yıldızın bir süredir kütlesini yitirdiğini, yakıtının tükenmek üzere olduğunu yani "çökmekte" olduğunu gözlemliyorlar. Bir yıldız öldüğünde süper nova'ya neden oluyor.

Böylesi bir durumda dünyadan ikinci bir güneş gibi görülme ihtimali var. En azından Güney Quennsland Üniversitesi Fizik hocası Dr. Brad Carter'ın news.com.au'ya yaptığı açıklamaya göre.

Carter, yıldız çöktüğü zaman en az iki hafta gökyüzünde ikinci bir güneş görebiliriz ya da belirli bir süre hiç gece olmayabilir iddiasında.

Patlama ile birlikte dünyadan 1300 ışık yolu uzakta bir kara deliğin oluşma ihtimalini de vurgulayan bilim insanı, ama felaket tellallarına pabuç bırakmıyor.

Bu yıldızdaki patlamadan ancak dünyaya zararsız parçacıkların ulaşacağını söylüyor. Bu parçacıkların vücutlarımıza ve dünyaya bir zararı olmayacağını, dahası nötrino denen bu parçacıkların dünyaya yararı bile dokunabileceğini söylüyor.

Carter evrenin zaten bu "yıldız maddesi"nden oluştuğunu, tam anlamıyla maddeleri altına, gümüşe dönüştürülebileceğini, buna uranyum gibi bütün ağır maddelerin dahi dahil olduğunu söylüyor.

Vücudumuz ve dünyamızı da böylesi eskiden gerçekleşmiş bir süper novaya borçlu olduğumuzu vurguluyor.
Alıntı
#2

Desene güneş panelleri full şarj yapıcak 2 haftaBig Grin

TBS QBOXII HD-USB,SkyStar2 PCI 2*90 sabit+150 kollu çanak, P4 2.8 desktop pc .LG 42'' led tv. Asus laptop.Technics 5+1 AVR.
Alıntı
#3


bence 2. güneş görülmesi saçma.O kadar uzaktan çıplak gözle görülmesi imkansız.
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj emre
06-06-2012, 0:52



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi