Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bunları biliyor musunuz?
#1

Gözümüzü Kırpmasak ne olur?
Her bir göz kırpma, gözyaşını gözün her tarafına yayarak âdeta gözü yıkar. Göz kapağı, arabalardaki silecekler gibi üst kısımlara kaçmış zerreler, uzaklaşıp gider. Göz kapaklarımız her kapandığında, göz yaşı bezlerimizden salgılanan bu tuzlu salgı, gözümüzü bu anlama dezenfekte eder ve bize doğuştan verilmiş olan bu mükemmel sistem, görevini hiç durmadan yapar.
[Resim: 1ev3p4.jpg]
Yapmasaydı ne mi olurdu ? Eğer insan göz kırpmasaydı ve göz kapağı hep açık kalsaydı, gözlerdeki saydam tabaka kornea kururdu. Ardından üzeri başka bir tabakayla kaplanırdı ve insan bu yüzden kör oludu.


Elmas nasıl oluşur ?

Yıllarca süren araştırmalar sonunda elmasın yerkabuğunun 150-200 kilometre kadar altındaki “manto” katmanında oluştuğu saptandı. Bu değerli maden daha sora volkanik kayanın bir türü olan “kimberlit” ve “lamproit” tarafından yukarı taşınıyor. Bu kaya dünyanın yüzeyinde baca ya da koni şeklinde yığınlar halinde bulunuyor.
[Resim: 34h8apv.jpg]
Bir elmasın oluşumu için çok güçlü bir basınç gerekli. 2400 derecelik ısıda yaklaşık 50.000 atmosferlik bir basınç. Bu basınç örneğin dev Eyfel Kulesi’nin 12 cm² bir alana uyguladığı basınca denk düşüyor. Bu muazzam basınç olmaksızın karbonun oluşturduğu madde grafitten başka bir şey değil.
Alıntı
#2

natgeo da bu elmasın yapay olarak yapılabilirliği anlatılıyordu, hatta %50 daha sert olmuş ve elektronik devre elemanlarına kadar birçok alanda kullanılan bir elması yapmayı başarmışlar.

TBS QBOXII HD-USB,SkyStar2 PCI 2*90 sabit+150 kollu çanak, P4 2.8 desktop pc .LG 42'' led tv. Asus laptop.Technics 5+1 AVR.
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj cemal
26-07-2009, 10:38



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi