SKYSTAR-2.com
Transedit ile HD (dvb-s2) kanalları Şebeke (network) ile tarama - Yazdırılabilir Sürüm

+- SKYSTAR-2.com (https://forum.skystar-2.com)
+-- Forum: DVB Yazılımları (https://forum.skystar-2.com/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: DVB Oynatıcılar (https://forum.skystar-2.com/forumdisplay.php?fid=8)
+---- Forum: DVBViewer (https://forum.skystar-2.com/forumdisplay.php?fid=11)
+---- Konu: Transedit ile HD (dvb-s2) kanalları Şebeke (network) ile tarama (/showthread.php?tid=2107)

Sayfalar: 1 2 3


Transedit ile HD (dvb-s2) kanalları Şebeke (network) ile tarama - rerererara - 26-04-2010

Bazen internetten indirilen frekans listelerinde bazı frekanslar olmuyor. Şebeke tarama yaparsak eksik frekanslardaki kanalları da listemize eklemiş oluyoruz. Şebeke taramanın olabilmesi için
1=12380,V,27500,34,DVB-S,QPSK  ------Avrupa
2=12423,H,30000,34,DVB-S,QPSK  -----Asya


Yani türksatın 042.ini dosyasında bu yukardaki  frekanslar bulunmalıdır. Alttaki linkte sadece bu iki frekansı ekledim)


(Transedit _3_5_4  dvbviewer 4.5 ile uyumlu çalışan sürümü)

[Resim: 24bn4uc.jpg]

[Resim: 2cf31hg.jpg]

[Resim: imtnbc.jpg]

[Resim: smylv7.jpg]

[Resim: 6j0wv9.jpg]

[Resim: 2j10mxv.jpg]

[Resim: 6h8e89.jpg]

[Resim: wmlfky.jpg]

[Resim: oAE9XQ.gif]
Türksat şebeke tarama için altta sadece bu iki frekansın bulunduğu 042.ini dosyası. (Şebeke taramayı resimdeki gibi açmayı unutmayın)


RE: Transeditle HD kanalları tarama ( dvb-s2 ) - lucky45 - 27-04-2010

hocam ellerine sağlık.bu programın dvb dream için olanı varmı acaba.


RE: Transeditle HD kanalları tarama ( dvb-s2 ) - rerererara - 27-04-2010

(27-04-2010, 18:32)lucky45 demiş ki: hocam ellerine sağlık.bu programın dvb dream için olanı varmı acaba.

Dvbdream 1.5 full çıktı onda normal kanal taratıyormuş gibi kanalları taratırsanız dvbs-2 leri de bulması lazım.
Dvbdreamde
kanallar
tarama ya girip
uyduyu seçip
Başlata tıklayın

Ama en önce
ayarlar
diseqc e girip
diseqc ayarlarınızı yapmanız lazım. (diseqc yoksa hiçbirini seçin varsa v 1. 0 veya v 2.0 seçin portlara çift tıklayıp uydunuzu ekleyin sonra yukardaki gibi kanal taratın)


RE: Transeditle HD kanalları tarama ( dvb-s2 ) - lucky45 - 27-04-2010

(27-04-2010, 19:39)rerererara demiş ki:
(27-04-2010, 18:32)lucky45 demiş ki: hocam ellerine sağlık.bu programın dvb dream için olanı varmı acaba.

Dvbdream 1.5 full çıktı onda normal kanal taratıyormuş gibi kanalları taratırsanız dvbs-2 leri de bulması lazım.
Dvbdreamde
kanallar
tarama ya girip
uyduyu seçip
Başlata tıklayın

Ama en önce
ayarlar
diseqc e girip
diseqc ayarlarınızı yapmanız lazım. (diseqc yoksa hiçbirini seçin varsa v 1. 0 veya v 2.0 seçin portlara çift tıklayıp uydunuzu ekleyin sonra yukardaki gibi kanal taratın)
sağol denicem bakalım.
gerçi bulsa da izleyemeyiz ya neyse Wink


RE: Transeditle HD kanalları tarama ( dvb-s2 ) - lucky45 - 28-04-2010

yok usta kurdum 1.5 i yine yok


RE: Transeditle HD kanalları tarama ( dvb-s2 ) - Metin - 28-04-2010

rerererara ellerine yüreğine sağlık güzel bir çalışma yapmışsın, HD kartım şimdilik yok ama aldığım zaman işe buradan başlayacağım.


RE: Transeditle HD kanalları tarama ( dvb-s2 ) - yards33 - 13-01-2011

şuanda ben dvbviewer ile digiturk kanallarını izliyorum.ama kanal listemde trt hd , nat geo hd... gibi kanallar görünmüyor..bu programla taratırsam bu hd kanallar listede çıkacak değilmi? birde şuan zaten izlediğim moviemax lig tv falan hd mi acaba?


RE: Transeditle HD kanalları tarama ( dvb-s2 ) - emre - 13-01-2011

hd olup olmadığını kaliteden anlarsın zaten. 7e de aşağıdaki frekanstaki kanallar hd yayın yapıyor .
10886 V DVB-S2 30000 5/6
10845 H DVB-S2 30000 5/6
10886 H DVB-S2 30000 5/6


RE: Transeditle HD kanalları tarama ( dvb-s2 ) - icmimar - 19-08-2011

ustam dedğin gib yaptım her şeyi bır kaç kez ınceledeım tekrar tekrar ama dvdb-s2 sınyallı hd yayınları alamadım ne atvhd ne de trt hd yok acaba nerde sıkın olabılır?
Transeditle taratıp aattıktan sonra çıkmamıştı kanllar şimdi DVBviewer menusunden tekrar tarattım çıktı hd kanallar hocam sağol..


RE: Transeditle HD kanalları tarama ( dvb-s2 ) - icmimar - 19-08-2011

bu arada hocam DVB-S Yayınlarının taramada çıkmasına rağmen yarısına yakınında göruntu gelmıyor. öncesınde diğer kartımla seyrettiğim kanllar sebebi nedir acaba?