merhaba arkadşlar bende p5ld2 asus anakart var alttaki resimde kutu kapağında mevcut . bu anakartın işlenci yuvasındaki o işlemci chiplerine temas eden tellerden 2 tanesi eğik/yamuk/yerinden kayık duruyor bu nedir ne değildir normalmidir anormalmidir ? yardımcı olursanız sevinirim ...
anakart işlemci yuvası sorunu
aslında resmini çekip gönderseydin daha anlaşılır olurdu. ama cpu ve anakart çalışıyorsa hiç dokunma.
tehlikeli bir durum cımbız gibi bir aletle düzeltmeye çalış çok dikkatli ol.
08-01-2010, 20:54
resmini çekmek isterdim aslında ama sökmeye korkuyorum bişey olur diye . çünkü daha önceden söküp büyüteç ve dikiş iğnesi ile düzeltmeye çalıştım . biraz düzelttim ve denedim ama çalışmadı . tekrar eski şekline sokmaya çalıştım becerdiğim kadarıyla 5-6 ay önce . şu an çalışıyor sistem ama ne olur bilmiyorum ...
çalışıyorsa hiç dokunma lga 775 tip soketler çok narin işlemci söküp takarken dikkat et.
08-01-2010, 21:33
çalışıyor ama nedense bilgisayarı topladığımdan bu yana bi uyumsuzluk var gibi . yeni format attığımda bile cpu ısısı 65 falan oluyo . normali nedir onuda tam bilmiyorum .
cpu ile soğutucu arasına termal macun çok ince sürülmeli ondandır.
08-01-2010, 21:42
ince mi sürülmeli hımm ... ben onu biraz fazla kaçırdım sanırım ..bir de formattan sonra bile çok kararlı çalışmıyor windows. bi uyumsuzluk var gibi çözemedim gitti . işlemci çift çekirdekli olmasına rağmen tek çekirdekli bilgisayarlar bile beni şaşırtıyor bazen ... benimkinden daha iyi oluyolar nedense
geçen gün bu sorun yüzünden iyice kasmaya başladı pc . ve ben de anakartı söküp işlemciyi kontrol etmeye karar verdim . ama iyice kötü ettim . iki gün aradan sonra tüm parçaları söküp bugün tekrar tırnakları iğne ucu ve büyüteç yardımıyla düzeltmeye çalıştım ve oldu . şu an çalışıyor bilgisayarım . valla bi daha hiç açmam artık ...işlemcinin de fotosunu çektim bu arada ...
22-01-2010, 21:32
sana o kadarda elleme hassastır demişti emreyi dinlemedin gene elledin ama şimdi çalışıyor diyorsun, ucuz atlatmışsın .
22-01-2010, 21:34
macunu ince ve her yere eşit sürseydin yoksa ısınma sorunu yaşarsın.
« Önceki Konu | Sonraki Konu »