What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

LCD ve Plazma TV 'lerin ömürleri
#1

Yüksek rakamlar ödeyerek aldığınız LCD ve Plazma TV 'lerin ömürleri ne kadar? Kaç sene sonra performansını kaybediyor. Satın aldığınız ürünün teknik bilgilerin bulunduğu kitapçıkta veya sitelerinde saat bazında değerler verilir. Bu verilere göre;
[Resim: 0KZTj38.jpg?1]
LCD TV 'ler panel kalitesine göre yaklaşık 40,000 - 100,000 saat ömürleri vardır.
Günlük 5 saat kullanım ile 20 - 55 yıl
Günlük 10 saat kullanım için 10 - 28 yıl eder.

Plazmaların ömrü daha kısadır yine panel kalitesine göre yaklaşık 40,000 - 80,000 saat ömürleri vardır.
Günlük 5 saat kullanım 16 - 40 yıl
Günlük 10 saat kullanım 8 - 20 yıl eder.

Panasonic: Yeni plazma televizyonlar ve monitörler için yarı ömrün 100,000 saat olduğunu iddia ediyor.
Sony: Plazma ürünü yok. LCD değerleri verilmiyor.
Samsung: Plazma için 100,000 saat olduğunu iddia ediyor.
LG: Plazma ve LCD için 100,000 saat olduğunu iddia ediyor.
Sharp LCD paneller: 100,000 saat olduğunu iddia ediyor.
Aynı panelleri kullanan diğer üreticiler içinde benzer değerler olacaktır.
[Resim: m8c5mJ7.jpg]
LCD TV 'lerin ömrü söz konusu olduğunda dikkate alınması gereken en önemli şey LCD ışık kaynağının gerçek kullanım ömrüdür. Yani Tv'ye aydınlatmasını sağlayan lightsource kritik bileşendir. LED arkadan aydınlatmalı LCD TV'ler florasan kullanan diğer LCD'lere göre en iyi uzun vadeli performansa sahiptir. LED aydınlatma bu konuda çok iyidir. Zaten florasan arka aydınlatma kullanan ürün ne kadar kaldı piyasada?

Ayrıca bu süreleri etkileyen etkenlerden biride yüksek kontrastlarda ayarsız kullanmanız ışık kaynağının ömrünü düşürecektir. Hiçbir zaman %100 değerinde kontrast kullanmayın gündüz 70-80, geceleri oda aydınlatmasında 60-70 civarı bir değer hem yeterli hemde ışık kaynağının ömründen daha az çalar.

Plazma TV 'lerin ömürleri yeşil fosfora geçiş ve çeşitli iyileştirmeler sayesinde yükselmiştir. Ancak teknolojisi gereği gaz kullanıyor olması kullanım sürelerini aşağı çekmektedir.

Plazma TV 'lerde ilk alındığında 1 ay süreyle uzun süre ekranda statik görüntü bırakmayın. Örneğin kanal logosu, renkli şerit, altyazı bandı vb gibi kanalları uzun süre izlemeyin. Aksi halinde plazma panellerde görülen burn-in efekti denilen olguda sürekli uyarılan pikselde fosforlar hala etkinliğe devam ederek ışık yaymaya devam eder size görüntüyü değiştirsenizde uzun süre sabit kalan görüntü arkada silik bir halde görünmeye devam eder. Videoyu durdurduğunuzda ekran koruyucuyu kesinlikle devreye alın. Yeni nesil Plazmalarda bu olayın azaldığı söyleniyor fakat tamamen giderilmiş değil. ISM gibi çeşitli işlemlerle panel belli bir süre içinde yenilenerek burn-in koruması sağlayabiliyor.

Peki bir LCD veya Plazma 10 yıl kullanılabilir mi? İyi bir panel ve tabii ki bilinçli bir kullanım ile bu sürelere ulaşılabilir. Ancak teknolojinin ilerleme hızı dikkate alındığında önemli olan en az 5 yıllık bir süre içinde TV'nizin performansını kaybetmemesidir.
Alıntı
#2

Verilen değerler ortalama değerlerdir, örneğin 100 bin saat çalışma ömrü dendiğinde bu 75 bin saatte olabilir, 120 bin saatte olabilir.

Bizimkisi bir αşk hikαyesi Değildi, bizimkisi 'Aşktı' gerisi hikαyeydi ..!
[Resim: Xw7ATGH.jpg]
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi