What is MY IP Address SSD VPS

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

DirectX 12 detaylandı: 2014 sonunda hazır
#1

DX11 'e kıyasla geliştirilmiş performans ve üstün donanım kullanımı ve düşük seviyede gecikmeler sunmak için geliştirilen yeni DX12 AMD tarafından geliştirilen Mantle API'si gibi CPU kullanımı daha efektif ve minimize ederek düşük güçte CPU kullanan bilgisayarlarda dahi yüksek verimle çalışmasını sağlayacak.

Microsoft, yayınlandığı bir blog yazısında DX12 API'sinin erken alfa aşamasında yapılmış bazı test sonuçlarını paylaştı.

Aşağıdaki resimde üst kısım DX11 alt kısım ise DX12
[Resim: H6bNmkz.png]
Görüldüğü üzere iş parçacıkları çok daha düşük bir gecikme ile işleniyor bu da daha iyi FPS demek.

3DMark testlerini içeren aşağıdaki ekran görüntülerinde toplam CPU zamanı önemli ölçüde düşürülmüş. İki görüntü arasındaki tek fark DX12 de aydınlatma biraz farklı görünüyor.
[Resim: Mgc2hUx.jpg]
Büyütmek için resimlere tıklayın.
[Resim: BJgQMaw.jpg]

İyi haber ise Nvidia tarafında GTX 400 den başlayarak neredeyse her GPU ile geriye doğru uyumlu olacak. Yani Fermi, Kepler ve Maxwell-sınıfı GPU'ların destekleyeceği söyleniyor. AMD ise yaptığı açıklamada tüm GCN tabanlı donanım üzerinde DX12'yi destekleyeceğini belirtti, ancak HD 6000 veya HD 5000 kartlar buna dahil edilecek mi belli değil.

Microsoft tarafında ise Windows7 için DX12 güncellemesi gelip gelmeyeceği netlik kazanmadı.
[Resim: GM0zG6x.jpg]
[Resim: 7wGrqW3.jpg]

Sonuç olarak DX12 ile beraber zayıf GPU+CPU sistemlerde ufak bir FPS artışı, güçlü GPU+Orta ve Üst Seviye CPU ile yüksek performans artışı görebiliriz.
Alıntı
#2

gelsin directx 11 eskidi artık...
Alıntı


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi