15-09-2011, 12:13
Microsoft, başta mobil platformlara yani ARM mimarisine vereceği destek olmak üzere, çok sayıda yeniliğe evsahipliği yapacak olan yeni nesil işletim sistemi Windows 8'in geliştirici önizleme sürümünü yayınladı. Henüz sadece x86 mimarisine yönelik yayımlanan sürümün 32-bit'lik versiyonu 2.8 GB, 64-bit'liği ise 3.6 GB'lık büyüklüğe sahip.
Min. Sistem gereksinimleri ise şöyle:
En az 1 GHz hızında işlemci
1GB RAM (64-bit için 2GB öneriliyor)
16 ya da 20 GB'lık boş alan (32/64-bit)
DirectX 9 destekli ekran kartı
İşletim sistemini dilerseniz sadece uygulamaları içerecek şekilde ya da uygulamalar+araçlar ikilisi ile yükleyebilirsiniz ama eğer araçlarla birlikte (geliştirici araçlarından bahsediyoruz) yüklemek isterseniz temiz kurulum yapmanız gerekiyor. Sadece işletim sistemi formunda yükleyecekseniz buna gerek yok, yükseltme şıkkı üzerinden doğrudan yükleniyor mevcut sisteminizin üzerine. Tavsiyemiz yedeğini alıp (ya da yeni partisyona) doğrudan temiz kurulum yapmanız.
32bit ISO
64bit ISO
Developer Tools
Min. Sistem gereksinimleri ise şöyle:
En az 1 GHz hızında işlemci
1GB RAM (64-bit için 2GB öneriliyor)
16 ya da 20 GB'lık boş alan (32/64-bit)
DirectX 9 destekli ekran kartı
İşletim sistemini dilerseniz sadece uygulamaları içerecek şekilde ya da uygulamalar+araçlar ikilisi ile yükleyebilirsiniz ama eğer araçlarla birlikte (geliştirici araçlarından bahsediyoruz) yüklemek isterseniz temiz kurulum yapmanız gerekiyor. Sadece işletim sistemi formunda yükleyecekseniz buna gerek yok, yükseltme şıkkı üzerinden doğrudan yükleniyor mevcut sisteminizin üzerine. Tavsiyemiz yedeğini alıp (ya da yeni partisyona) doğrudan temiz kurulum yapmanız.
32bit ISO
64bit ISO
Developer Tools