What is MY IP Address SSD VPS

Konu Kilitli
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ekmeğe Dikkat
#1

“Günümüzün en sağlıklı gıdası olması gereken ekmek, ne yazık ki en sağlıksız gıda maddelerinden biri durumunda”

[Resim: xDpmQ.jpg]

Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını geliştirmek ve insani kazanımlara dönüştürmek diye hizmet hedefi de var. Dün bu ‘hareket’ten bir araştırma geldi ekmek üzerine... Şaşırtıcı bir açıklama, ekmeklere sağlığa zararlıdır ibaresinin konulmasını öneriyor ve “Günümüzün sağlıklı gıdası olması beklenen ekmek, ne yazık ki en sağlıksız gıda maddelerinden biri durumunda” deniliyor.

“Türkiye’de ekmeklere ‘Sağlığa zararlıdır’ ibaresi yazılmalı!” isimli raporu ile Ekmek Tebliği Öneri Taslağı’nı özetlersek...

- Ekmek, ne yazık ki özen gösterilmeyen, en çok ihmal edilen ürün haline dönüştü. 2011 yılında dünya 220 milyar dolarlık ekmek tüketirken, Türkiye 12 milyar dolarla dünya lideri durumunda.

- Dünya nüfusunun % 1.05’ini oluşturan Türkiye halkı, ekmeğin % 5.45’ini tüketiyor. Bu tablo dünyanın aksine Anadolu insanının temel gıda maddesinin ekmek olduğunu bir kez daha göstermektedir.

- Zaten Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, Türkiye’de insanlar, günlük enerjilerinin ortalama % 44’ünü sadece ekmekten, % 58’ini ise ekmek ve diğer tahıl ve tahıllı ürünlerden sağlamaktadır. Yine aynı verilere göre dünyanın en sağlıksız ekmeği Türkiye’de üretiliyor.

- Günlük enerjisinin % 44’ünü sadece ekmekten karşılayan bir toplumda, ekmeğin illa ki en sağlıklı gıda maddesi olması beklenir. Oysa Türkiye’de ekmek denilince akla en son gelen şey hijyen ve sağlıklılığı olmakta.

- Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin hazırladığı ‘Ekmek Raporu-2010’ çalışmasına göre İstanbul’da bulunan 4.500 fırından 1.500’ü (yani 3’te 1’i) ruhsatsız. Kişi başına günlük ekmek tüketimi 350-400 gram; yoksul kesimde bu 800 grama kadar yükseliyor. Bu pilot çalışmalar bile, tek başına, Türkiye’de üretilen ekmekteki sorunları göstermesi açısından yeterli...

Neden sağlıksız

- GENETİK değişikliğin birinci fazı olan hibritleştirmek ile besin değeri düşürülen tohumlardan un elde edilmesi,
- Tahılın yetiştirilmesinde tarım kimyasallarının kullanımı,
- Un yapımındaki hileler ve kimyasal katkı maddeleri eklenmesi,
- Besinin % 90’dan fazlasını oluşturan rüşeym ve kepek kısmının undan atılmasıyla beyaz un üretimi,
- Aşırı miktarda maya kullanımı ve özellikle mayaların GDO’lu olması,
- Ekmeğe üretim aşamasında çok yoğun biçimde katkı maddelerinin eklenmesi,
- Ekmek üreten tesisler ve çalışanların temizlik koşullarına riayet etmemesi,
- Ekmeğin satış noktasına dağıtımı için kullanılan taşıma kaplarının çok sayıda virüs ve bakteri barındırması,
- Ambalajlanmadan satılan ekmeğe üretim, dağıtım, satış ve tüketici tarafından seçilmesi gibi üretimden tüketime kadar geçen süreçte çok sayıda kirli elin temasıyla bulaşan bakteri ve virüsler,
- Satış noktasındaki saklama koşulları şeklinde devam eden sorunlar ne yazık ki toplumun gıda zannederek aslında zehir tüketmesine neden olmaktadır.

(Tel: 532.507 56 42; www.gidahareketi.org - [email protected])
#2

O kadar vicdansız ve ahlaksız insan var ki.Ekmeğinden balına unundan suyuna kadar içine herşey katılyorlar.Allah ıslah etsin bunları.
#3

GDO denen şey icad edildiğinden beri sorumlular güçlü GDO üreticilerine (bazı aileler ABD de bilen bilir) karşı üç maymunu oynamaya devam ediyor. Çok merak edenler bu konuları Deccal Tabakta kitabını okuyabilirler.

Yamaha R-S300 + Monitor Audio Bronze BX2 = Natural Sound
[Resim: JijPN.png]
#4

artık yiyecek hiç birsey kalmadı sadece temiz bi hava almaktan baska
#5

en güzeli anadolu analarının yaptığı yufka ekmek katkısız saf temiz
ıslat ıslat yee
#6

tüketici olarak hiç bir zaman bilinçli davranmadık pek niyetimizde yok. oysa parayı veren biziz ne istersek onu üretmek zorundalar. tabi bilincli bi toplumda...
#7

GDO denen şey icad edildiğinden beri sorumlular güçlü GDO üreticilerine (bazı aileler ABD de bilen bilir) karşı üç maymunu oynamaya devam ediyor. Çok merak edenler bu konuları Deccal Tabakta kitabını okuyabilirler.


#8

boşuna hastalıklar erken yaşlara inmedi yediğimiz hemen hemen herşey gdo lu

gelecek nesillerdeki yaşam ortalamasıda düşücek gibi Allah ıslah etsin..
#9

zaten beyaz ekmek almamak en akıllıca seçim. tam buğday tercih edilmeli.
Konu Kilitli


Benzer Konular
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj emre
17-01-2011, 19:38



Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi